Skat: Bella Center fuskede for 800.000 kr.
Foto: Scanpix
Generelt Af
Ifølge Skat var det ulovligt, da Bella Centers bestyrelse trak momsen fra et advokatsalær på 11 mio. kr. i forbindelse med salget af en aktiepost i virksomheden, som tilhørte Danske Bank, Nordea og staten. Det skriver Jyllands-Posten.

Det var Bella Center, der stod for salget af aktieposten, men det var lidt for kreativt, da bestyrelsen besluttede at trække moms fra advokatsalæret, mener Skat efter længere tids granskning af sagen.

I alt drejer det sig om 800.000 kr., som bestyrelsen trak fra, da en advokat skulle hjælpe med at administrere salget af en støre aktiepost. Der har dog ikke været fortilfælde for lignende momssager.

"Derfor agter vi naturligvis at anke kendelsen for at få den afprøvet ved en højere instans," siger Erik Bonnerup (billedet), der er bestyrelsesformand for Bella Center.

Det er mangemillionæren Carsten Berger, der har stævnet bestyrelsen. Han ejer selv omkring 17 pct. af aktierne, og han mener, at bestyrelsen selv skal betale regningen til staten. Det skal ikke gå ud over aktionærerne, mener han.

Hvorvidt det bliver Bella Center eller bestyrelsen, som skal betale, afgør retten den 9. maj.
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Liberal Alliance fortryder udflytning af vismændene til Horsens: "Det var en fejl"

Nu er vintage blevet et brand

Radikale ærgrer sig over misset aftale om kviklån: "Pludselig er der nogen, der ikke vil det alligevel"

Det skal du i weekenden: Hold jul på en tagfarm

Trump har angiveligt skrevet under på en handelsaftale med Kina: Her er detaljerne, der styrer markederne

Falck får bøde på 30 mio kr i Bios-sag: "For Falck vil det altid være en påmindelse om, hvad vi aldrig gør igen"

Konservativ storsejr styrker danske renter og det britiske pund