Skat: Bella Center fuskede for 800.000 kr.
Foto: Scanpix
Generelt Af
Ifølge Skat var det ulovligt, da Bella Centers bestyrelse trak momsen fra et advokatsalær på 11 mio. kr. i forbindelse med salget af en aktiepost i virksomheden, som tilhørte Danske Bank, Nordea og staten. Det skriver Jyllands-Posten.

Det var Bella Center, der stod for salget af aktieposten, men det var lidt for kreativt, da bestyrelsen besluttede at trække moms fra advokatsalæret, mener Skat efter længere tids granskning af sagen.

I alt drejer det sig om 800.000 kr., som bestyrelsen trak fra, da en advokat skulle hjælpe med at administrere salget af en støre aktiepost. Der har dog ikke været fortilfælde for lignende momssager.

"Derfor agter vi naturligvis at anke kendelsen for at få den afprøvet ved en højere instans," siger Erik Bonnerup (billedet), der er bestyrelsesformand for Bella Center.

Det er mangemillionæren Carsten Berger, der har stævnet bestyrelsen. Han ejer selv omkring 17 pct. af aktierne, og han mener, at bestyrelsen selv skal betale regningen til staten. Det skal ikke gå ud over aktionærerne, mener han.

Hvorvidt det bliver Bella Center eller bestyrelsen, som skal betale, afgør retten den 9. maj.

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Rekordmange udlændinge har job i Danmark - minister kalder det "et tveægget sværd"

Badehotel i millionsalg: Svensk investor tilbød sig

Aktieluk i USA: Detailfest løftede markedet - skuffelse over rentereferat

Perfekt kurscocktail i Pandora udløser heftig aktieoptur

Salling Group endevender tusindvis af varer: Færdig med engangsplastik

Fed's rentesænkning i juli var en vækstforsikring

Mette Frederiksen vil ikke indlede en ordkrig med Trump

Analyse: Anders Dams blide rentehug

ATP: Coloplast i dilemma med dyr division