Arlas bedste køb hedder Tholstrup
Foto: Scanpix
Generelt Af
Da Arla købte det lille Tholstrup Mejeri i sommeren 2006 gjorde man formentlig et scoop. Tolstrup har et af verdens bedste oste-brands, og det agter Arla at udnytte ved at gøre mejeriet til kronjuvel i ambitiøs vækststrategi.

Tholstrup Cheese havde været 100 år på familiens hænder, da mejeriet skiftede ejer sidste sommer. Forud var gået nogle svære år, hvor Tholstrup løb ind i indtjeningsproblemer og beskedne vækstrater, men det er Arlas mål nu at kunne blive en af Europas førende producenter af skimmeloste i løbet af fem år.

"Vi har overtaget en særdeles god virksomhed. Deres profil matcher virkelig vores styrker godt," siger koncerndirektør i Arla, Michael Sternberg Christensen i dagens udgave af Berlingske Nyhedsmagasin, som stiller skarpt på købet af Tholstrup.

Hans mindre konkurrent, stifteren af Thise Mejeri - Poul Pedersen – tøver derimod ikke med at kalde Arlas køb for en genistreg. Havde han selv haft de økonomiske midler, og havde Tholstrup haft en økologisk profil, havde han hellere end gerne meldt sig i budkrigen om Tholstrup.

"Det er et af de bedste køb, Arla har gjort de sidste 10 år," siger Poul Pedersen.

Tholstrup beholder sit gyldne navn

Det anslås, at Arla betalte hen ved en halv million kr. for Tholstrup Cheese, men ifølge Berlingske Nyhedsmagasins oplysninger, lå den reelle købspris snarere i nærheden af 1 mia. kr.

Arla har besluttet at lade Tholstrup, der er selskabet bag så kendte skimmeloste som Castello og Saga - beholde sit navn. Nu skal Tholstrup fungere som spydspids i en udenlandsk vækstsatsning i bl.a. USA og Canada.

"Blå Castello er et fantastisk produkt, som ingen i verden har formået at genskabe. I løbet af et til tre år venter vi at få fast grund under vores vision om at blive en af de førende i Europa på skimmeloste. Det har vi ikke tidligere kunnet gå efter," siger Arlas Michael Sternberg Christensen.

Han betegner varemærket som Tholstrups helt store styrke, men hæfter sig også ved, at selskabet har en solid forretning inden for private labels.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Rekord: 215.314 udlændinge arbejder i Danmark

  USA: Holdt plusset efter dueagtigt rentereferat

  Jesper "Kasi" Nielsen likviderer sit holdingselskab

  Åben krig mellem det danske og det estiske finanstilsyn

  EU-præsident vil hellere have udskudt brexit end hårdt brud

  USA: Flertal af Fed-chefer ønskede stop for balancereduktion i år

  Samsung lancerer ny sammenfoldelig smartphone

  Analytiker: Stærke signaler fra Genmab - investerer massivt i forskning og udvikling

  Analyse: Mærsks gentleman i fint selskab