Arlas bedste køb hedder Tholstrup
Foto: Scanpix
Generelt Af
Da Arla købte det lille Tholstrup Mejeri i sommeren 2006 gjorde man formentlig et scoop. Tolstrup har et af verdens bedste oste-brands, og det agter Arla at udnytte ved at gøre mejeriet til kronjuvel i ambitiøs vækststrategi.

Tholstrup Cheese havde været 100 år på familiens hænder, da mejeriet skiftede ejer sidste sommer. Forud var gået nogle svære år, hvor Tholstrup løb ind i indtjeningsproblemer og beskedne vækstrater, men det er Arlas mål nu at kunne blive en af Europas førende producenter af skimmeloste i løbet af fem år.

"Vi har overtaget en særdeles god virksomhed. Deres profil matcher virkelig vores styrker godt," siger koncerndirektør i Arla, Michael Sternberg Christensen i dagens udgave af Berlingske Nyhedsmagasin, som stiller skarpt på købet af Tholstrup.

Hans mindre konkurrent, stifteren af Thise Mejeri - Poul Pedersen – tøver derimod ikke med at kalde Arlas køb for en genistreg. Havde han selv haft de økonomiske midler, og havde Tholstrup haft en økologisk profil, havde han hellere end gerne meldt sig i budkrigen om Tholstrup.

"Det er et af de bedste køb, Arla har gjort de sidste 10 år," siger Poul Pedersen.

Tholstrup beholder sit gyldne navn

Det anslås, at Arla betalte hen ved en halv million kr. for Tholstrup Cheese, men ifølge Berlingske Nyhedsmagasins oplysninger, lå den reelle købspris snarere i nærheden af 1 mia. kr.

Arla har besluttet at lade Tholstrup, der er selskabet bag så kendte skimmeloste som Castello og Saga - beholde sit navn. Nu skal Tholstrup fungere som spydspids i en udenlandsk vækstsatsning i bl.a. USA og Canada.

"Blå Castello er et fantastisk produkt, som ingen i verden har formået at genskabe. I løbet af et til tre år venter vi at få fast grund under vores vision om at blive en af de førende i Europa på skimmeloste. Det har vi ikke tidligere kunnet gå efter," siger Arlas Michael Sternberg Christensen.

Han betegner varemærket som Tholstrups helt store styrke, men hæfter sig også ved, at selskabet har en solid forretning inden for private labels.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Rapport afslører spekulation i udbytteskat

Europa-Parlamentet godkender Ursula von der Leyen som ny kommissionsformand

Nordea: Overflødigt med nye rentedyk fra Powell og Draghi

Aktieluk i USA: Rekorderne tog en pause mens bankregnskaber kom i fokus

Alfa Laval forfremmer fire danske afdelinger til globale videnscentre: "Vi ender med at være blandt de fem mest betydende lande i koncernen"

Kort før Vestas-skifte: Nu skifter verdens næststørste vindmølleproducent også ud i toppen

Vestas lander ordre på 99 møller i Saudi Arabien

Markedet lukker: Genmab steg til vejrs efter Darzalex-salgstal