Skjulte gebyrer på billån er ulovlige
Foto: Bloomberg
Generelt Af
Det er ulovligt, når en bilforhandler tager en høj provision på billån, uden at kunden ved det. Han skal skilte med sine gebyrer og renter, ellers er det et brud på markedsføringsloven, skriver Jyllands-Posten.

I går viste en undersøgelse fra Mybanker.dk, at mange bilforhandlere tager op til 6000 kr. blot for at formidle et lån, og kunden bliver ikke oplyst om det. Det kan forhandleren blive straffet for.

"Det er klart, at bilforhandlerne skal overholde lovgivningen, og hvis ingen overholder det her, så er det et spørgsmål om at komme efter dem," siger Kenneth Skov Jensen, der er kontorchef i Forbrugerstyrelsen.

Bilbranchen synes dog ikke, det er så nemt at overholde lovgivningen. Adm. direktør i brancheorganisationen Dansk Automobilforhandler Forening (DAF), Preben Kjær, vil ikke indskærpe reglerne overfor sine medlemmer.

"Jeg har ikke tænkt mig at gøre noget ved det. Problemet er, at det er fysisk umuligt at skilte alle tilbud, fordi der er individuel finansiering på den enkelte bil, og en bilforhandler indhenter tilbud fra mange forskellige finansieringsselskaber via en database," siger han til avisen.

Forbrugerombudsmanden kan dog skride ind overfor den manglende skiltning.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Porsche advarer britiske kunder om prisstigning på 10 pct. ved hårdt brexit

  Ole Troelsø i audiens på verdens mest berømte vingård, hvor en flaske kan koste flere millioner

  Danske topchefer kritiseres for løn, der runder 50 millioner – i USA tjente verdens ti rigeste hedgefondchefer over 50 milliarder i 2018

  Går du i salgstanker? Så er det nu, du skal rykke

  Oplev luksus i en shippingcontainer

  Mord, sex og løgne på den finurlige måde i Christina Hesselholdts flotte nye roman

  Gå på opdagelse i Frida Kahlos charmerende kvarter

  Femstjernede popsange fra Nikolaj Nørlund og Naja Marie Aidt

  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"