Skjulte gebyrer på billån er ulovlige
Foto: Bloomberg
Generelt Af
Det er ulovligt, når en bilforhandler tager en høj provision på billån, uden at kunden ved det. Han skal skilte med sine gebyrer og renter, ellers er det et brud på markedsføringsloven, skriver Jyllands-Posten.

I går viste en undersøgelse fra Mybanker.dk, at mange bilforhandlere tager op til 6000 kr. blot for at formidle et lån, og kunden bliver ikke oplyst om det. Det kan forhandleren blive straffet for.

"Det er klart, at bilforhandlerne skal overholde lovgivningen, og hvis ingen overholder det her, så er det et spørgsmål om at komme efter dem," siger Kenneth Skov Jensen, der er kontorchef i Forbrugerstyrelsen.

Bilbranchen synes dog ikke, det er så nemt at overholde lovgivningen. Adm. direktør i brancheorganisationen Dansk Automobilforhandler Forening (DAF), Preben Kjær, vil ikke indskærpe reglerne overfor sine medlemmer.

"Jeg har ikke tænkt mig at gøre noget ved det. Problemet er, at det er fysisk umuligt at skilte alle tilbud, fordi der er individuel finansiering på den enkelte bil, og en bilforhandler indhenter tilbud fra mange forskellige finansieringsselskaber via en database," siger han til avisen.

Forbrugerombudsmanden kan dog skride ind overfor den manglende skiltning.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Splittelse hos Demokraterne efter Muellers Trump-rapport: Præsidentkandidat kræver rigsretssag

Den dag Peter Engberg blev topchef i Nykredit, meddelte han bestyrelsen, at han ville stoppe, når han fyldte 60

Kunsten at slippe væk fra skyskrabernes skygger

Reportage: I Essen mødes verdens fineste biler

Mindst 190 er dræbt ved bombemassakrer i Sri Lanka

Børn er beviset på kærlighed: Hvad bliver der af kærligheden, hvis børnene pludselig ikke er der længere?

God weekend med Adam Aamann

Tag på luksuriøse togture