Søren Pind inddrages i korruptionssag
Generelt Af
Venstres tidligere topfigur i København, den forhenværende bygge- og teknikborgmester Søren Pind, inddrages nu i den eskalerende korruptionssag på rådhuset, der kan ende med at blive en af de største skandaler om politiske bestikkelse i nyere danmarkshistorie.

Flere medier med Jyllands-Posten i spidsen skriver, at Søren Pind, nuværende medlem af Folketinget for Venstre, skulle banke partifællen fra kommunens teknik- og miljøudvalg, Jesper Schou Hansen, på plads og dermed sikre, at entreprenørvirksomheden NCC fik en byggetilladelse på Teghholm-grunden.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten inddrages Søren Pind i sagen med en mail sendt fra Jesper Schou Hansen til NCC.

"Jeg forstår endvidere, at Søren Pind har aftalt et møde med NCC på direktørniveau – tag godt imod ham. Det vil fremme sagen," skriver Jesper Schou Hansen til NCC's direktør, Nikolaj Hertel.

Søren Pind arrangerer efterfølgende mødet med NCC, da Pind, ifølge NCC, gerne vil drøfte erhvervsforeningen "Københavns Fremtid," der er en liberal forening, der bl.a. støtter Pinds valgkampagner, og hvor kontingentet er 8000 kroner.

Kontant bidrag

På mødet dukker spørgsmålet om et kontant bidrag til Pinds valgkasse op flere gange, skriver Nyhedsavisen.

Informationschef i NCC Bo Dybkjær vil ikke kommentere indholdet af mødet, men bekræfter over for Jyllands-Posten, at mødet og mailen er tæt på "sagens substans."

En anden version af sagen er, at det var NCC der forsøgte at bestikke søren Pind for at få hans støtte til Teglholm-byggeriet, men ifølge Ekstra-Bladet afbrød Pind straks enhver kontakt, da det gik op for ham, at var ved blive involveret i korruption.

Københavns Politi har i den forløbne uge afhørt flere personer, og håber at være nærmere en afklaring i løbet af næste uge.

Det har ikke været muligt for borsen.dk at få en kommentar fra hverken Jesper Schou Hansen eller Søren Pind.

Læs også:

V-politiker i politisk gråzone
NCC skyder med skarpt mod Venstre

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Barimperium opkøber 18 barer - styrer mod omsætning på 1 mia kr

Analytikere: Danske Bank kan klare hvidvaskbøde på 27 mia kr

Intense døgn forude i brexit-forhandlingerne: Her er de tre scenarier

Alibaba undviger 300 millioner hackerangreb hver dag

Aktiechef: Fjerde kvartal kan udvikle sig til en gyser - her er tre sektorer som vi tror på

Analysehus: Mærsk kan give rivaler baghjul med nye brændstofkrav

Ny Blackstone-chef gør op med imagekrise: "Jeg er aldrig aggressiv over for nogen"

Britisk onlineshop brager op på børsen efter regnskab