Generelt  
I den voldsomt spegede sag om mulig korruption og afpresning af storentreprenøren NCC, forklarer selskabets informationschef Bo Dybkær nu, at der var klar anledning til at gå uden om Venstre-manden i det vigtige Teknik- og Miljøudvalg.

Det skete for at gå direkte til hans politiske overordnede kulturborgmester Martin Geertsen (V). Det skriver morgenavisen dato.

De præcise detaljer bliver dog stadig holdt tilbage af NCC, mens politiet undersøger sagen, siger informationschefen.

Hvorfor går I til kulturborgmester Martin Geertsen i stedet for Jesper Schou Hansen i Teknik og Miljøudvalget?

"Det er for at få Geertsen i tale i sagen. Det mener vi, er det rigtige at gøre på det tidspunkt. De præcise detaljer kan jeg desværre ikke kommentere på uden at komme ind i sagens detaljer. Det har vi sagt, at vi ikke vil, mens politiet foretager sin efterforskning. Og så længe politiet, som vi hører det, ikke har afhørt alle nøglepersoner i sagen, bliver det sådan," siger Bo Dybkær til dato.

Det er NCC-direktør Nikolaj Hertel, der mailer til kulturborgmesteren, men han får en kontant afvisning af sit ærinde, hvor NCC lige nu hellere end gerne vil bygge 204 boliger i Københavns Sydhavn, men mangler den afgørende tilladelse.

I mailen fra Martin Geertsen står: 'Tak for din mail vedrørende lokalplanarbejde på Teglholmen. Jesper Schou Hansen er Venstres ordfører i Miljø- og Teknikudvalget, og det er derfor retteligt Jesper Schou Hansen, du skal rette henvendelse til. Jeg ved, at Jesper Schou Hansen varetager Venstres holdning i Teknik- og Miljøudvalget på bedste vis'.

Tidligere har det været fremme, at Jesper Schou Hansen har sendt en mail, hvor han forklarer NCC, at deres modpart i sagen - motorproducenten Man Diesel - 'har dybe økonomiske lommer, hvis det kommer til et juridisk slagsmål'. Man Diesel har allerede vundet første stik i Naturklagenævnet.

Læs også:

Søren Pind inddrages i korruptionssag
V-politiker i politisk gråzone


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Spænding om Genmabs forventninger til 2019: Her er analytikernes vurderinger

  Topchef i Arbejdernes Landsbank efter hastigt dalende overskud: "Vi rammer inden for skiven"

  Kronik: Sådan kan Danmark indkassere 1.600.000.000 kr - hvorfor kommer vi ikke bare i gang?

  Svindelmistænke Britta Nielsen har overført over 10 mio til nærtstående personer

  Svensk storbank dratter på børsen efter mistanke om hvidvask

  Her genåbner de 15 første BR-butikker over hele landet

  Simcorp brager op på børsen: Sådan vil topchefen fortsætte væksten i USA

  Stort potentiale i Genmab - vær klar på disse risici

  Succeskok forbereder sig på nedgang: "Kommer der en storm med 100 km/t, står vi her stadig"