Generelt  
I den voldsomt spegede sag om mulig korruption og afpresning af storentreprenøren NCC, forklarer selskabets informationschef Bo Dybkær nu, at der var klar anledning til at gå uden om Venstre-manden i det vigtige Teknik- og Miljøudvalg.

Det skete for at gå direkte til hans politiske overordnede kulturborgmester Martin Geertsen (V). Det skriver morgenavisen dato.

De præcise detaljer bliver dog stadig holdt tilbage af NCC, mens politiet undersøger sagen, siger informationschefen.

Hvorfor går I til kulturborgmester Martin Geertsen i stedet for Jesper Schou Hansen i Teknik og Miljøudvalget?

"Det er for at få Geertsen i tale i sagen. Det mener vi, er det rigtige at gøre på det tidspunkt. De præcise detaljer kan jeg desværre ikke kommentere på uden at komme ind i sagens detaljer. Det har vi sagt, at vi ikke vil, mens politiet foretager sin efterforskning. Og så længe politiet, som vi hører det, ikke har afhørt alle nøglepersoner i sagen, bliver det sådan," siger Bo Dybkær til dato.

Det er NCC-direktør Nikolaj Hertel, der mailer til kulturborgmesteren, men han får en kontant afvisning af sit ærinde, hvor NCC lige nu hellere end gerne vil bygge 204 boliger i Københavns Sydhavn, men mangler den afgørende tilladelse.

I mailen fra Martin Geertsen står: 'Tak for din mail vedrørende lokalplanarbejde på Teglholmen. Jesper Schou Hansen er Venstres ordfører i Miljø- og Teknikudvalget, og det er derfor retteligt Jesper Schou Hansen, du skal rette henvendelse til. Jeg ved, at Jesper Schou Hansen varetager Venstres holdning i Teknik- og Miljøudvalget på bedste vis'.

Tidligere har det været fremme, at Jesper Schou Hansen har sendt en mail, hvor han forklarer NCC, at deres modpart i sagen - motorproducenten Man Diesel - 'har dybe økonomiske lommer, hvis det kommer til et juridisk slagsmål'. Man Diesel har allerede vundet første stik i Naturklagenævnet.

Læs også:

Søren Pind inddrages i korruptionssag
V-politiker i politisk gråzone

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Et europæisk skæbnevalg - her er fire af de vigtigste emner for erhvervslivet de næste fem år

Aktiechef skuffet over danske C25-selskaber efter "uimponerende" regnskabssæson

Bauhaus blæser til krig og varsler butiksåbninger - samtidig fosser millionerne ud af Silvan

Venstre vil hæve prisen på en pakke cigaretter med 20 kroner

Thulesen Dahl kræver klart løfte fra S: Danmark skal kun gå med i bankunion efter folkeafstemning

Gennem hele sin tid som premierminister ofrede Theresa May sig for partiets splittede fløje - fredag ofrede partiet så Theresa May

Verdens dyreste medicin godkendt - 14 mio kr for en behandling

Tobaksbranche vender tomlen ned til neutrale cigaretpakker uden logo: En krænkelse af os