70.000 kr. for en maraton-billet

Generelt
Eksklusivt for kunder
20. jun 2010 KL.18:13

Auktionen over den ekstra billet til det attraktive Boston Marathon er netop fundet.

Vinderen blev direktør og hovedaktionær i IT-virksomheden PHD, Kenneth Demskov, der nu er med på holdet af erhvervsledere, som om fem måneder er klar til den store udfordring.

"Ind imellem må man gøre noget, fordi det er sjovt. Jeg så her en mulighed for at komme med til Boston Marathon, som jeg ellers ville få svært ved at kvalificere mig til," siger en glad Demskov.

Løbeholdet er sammensat af forsikringsselskabet Gjensidige sammen med Børsen. I alt 14 deltagere er nu klar, efter at Gjensidige satte en sidste plads på højkant for at samle ekstra penge ind til et godt formål.

Auktion spidsede til

De sidste 10 dage har der været auktion over pladsen til en værdi på 80.000 kr. i startnummer, rejse, hotel, løbetøj og personlig træner. Og det har presset prisen i vejret.

Kenneth Demskov vandt med et bud på 70.000 kr., efter at budkrigen fredag formiddag spidsede til. PHD-stifteren blev først opmærksom på auktionen torsdag og efter en aftens overvejelse var han klar til at være med.

"Jeg havde håbet at kvalificere mig på tid, da jeg deltog i Berlin maraton i september. Men et maveonde ødelagde min tid på dette løb. Og jeg vil rigtigt gerne løbe i Boston, så her så en chance for at komme med alligevel," forklarer han.

Har løbet fire maraton

Kenneth Demskov er 40 år og skulle derfor have løbet en maraton på 3 timer og 20 minutter for at kvalificere sig direkte til Boston, der som det eneste af de vigtigste løb har skrappe tidskrav for at være med.

Demskovs mål er blandt andet at deltage i de fem "Majors" maraton; Berlin, New York, Chicago, London og Boston inden han bliver 50 år.

"Men jeg vil gerne være med i endnu flere. Jeg har planer om at deltage i mange storby-maraton," siger han.

Det er under tre år siden, Kenneth Demskov snørede løbeskoene for første gang. Og allerede nu har han løbet fire maraton.

Psyken afgørende

"Maraton-distancen fascinerer mig meget, fordi det er ikke kun et spørgsmål om fysik. Når man kommer ud på de lange distancer er psyken også meget afgørende. Man tænker de underligste ting de sidste fem-otte kilometer," konstaterer han.

En underlig tanke er for Kenneth Demskov blandt andet tanker om at give op og trække sig ud af løbet. I den situation får man prøvet nogle grænser af.

Han har dog endnu ikke sat handling bag dén overvejelse – og vil det heller næppe i Boston. Målet er at komme igennem distancen den 19. april på en tid der ville række til direkte kvalificering: 3 timer og 20 minutter.