368.166 danske e-mails kan være lækket

270210_16_9_large_453.jpg
Generelt
Eksklusivt for kunder
11. nov 2013 KL.20:33

Over 360.000 danske e-mailadresser kan være blevet stjålet i et massivt hackerangreb mod it-virksomheden Adobe.

Det skriver tv2.dk

Det danske it-sikkerhedsfirma CSIS har analyseret det datalæk, der skete for et par uger siden.

De har opsporet i alt 368.166 e-mailadresser med det danske '.dk' i lækket. Og tallet kan være endnu højere, for mange danskere bruger '.com'-endelser på deres e-mailadresser.

"Det er ekstraordinært, og det chokerer mig meget, når et firma som Adobe ikke sikrer brugerne på en ordentlig måde," siger partner i CSIS, Peter Kruse til tv2.dk.

Konti er nu nulstillet

Ifølge Peter Kruse er Adobe ikke sikker på, hvad der skete ved lækagen. Derfor har selskabet nulstillet de Adobekonti, som er blevet lækket.

Men med mailadresserne blev der også lækket kodeord. Og da mange danskere bruger samme kodeord flere forskellige steder, er det ifølge Peter Kruse muligt for hackerne at bryde ind i Facebook, andre e-mailkonti eller endda netbank.

Han opfordrer derfor til, at danskerne skifter koden til deres Adobe-konto.

På verdensplan er omkring 130 millioner konti blevet lækket hos Adobe.

Underdrev voldsomt

Virksomheden blev hacket tidligere på året, og da Adobe i oktober gik ud offentligt med beskeden om angrebet, sagde man i en pressemeddelelse, at kun 2,9 millioner brugere var blevet ramt. Med de nye oplysninger må det siges at være noget af en underdrivelse.

I Adobes softwaresortiment indgår blandt andre programmer som pdf-læseprogrammet Acrobat, den meget udbredte animationsafspiller Flash, fotoredigeringsprogrammet Photoshop, videoredigeringsprogrammet Premiere Pro.

/ritzau/