17.000 offentligt ansatte mister jobbet i 2011

Generelt
Eksklusivt for kunder
16. nov 2010 KL. 6:40
Stat, amt og kommuner står samlet set til at nedlægge omkring 17.000 stillinger i 2011 som følge af VK-regeringens aktuelle planer om at få sat styr på den offentlige udgiftsvækst.

Det fremgår af en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), skriver dagbladet Børsen.

Hermed er tiden, hvor en stilling i den offentlige sektor var lig med noget nær 100 pct. jobsikkerhed, forbi. I september og oktober er antallet af offentlige fyringsvarsler allerede vokset kraftigt. Mens en stor del af de offentlige jobtab formentlig vil kunne klares gennem naturlig afgang i form af jobskifte eller pension, er der ifølge AE's økonomer ingen tvivl om, at det offentlige nu også kommer til at bidrage negativt til ledighedstatistikken.

"Det er vigtigt at være klar over, at når man skærer ned i det offentlige, så koster det også arbejdspladser. Spørgsmålet er, om det er en god ide at sætte ind med de offentlige spareplaner nu, så længe den private sektor endnu ikke er oppe i gear og derfor ikke er i stand til at opsuge den ekstra arbejdskraft," siger chefanalytiker i AE, Martin Madsen.

AE's forventning om færre stillinger i det offentlige kommer efter en periode med en kraftig stigning i antallet af offentlige ansatte på godt 14.000 over de seneste par år. Ifølge de seneste tal for fyringsvarsler indsamlet af Arbejdsmarkedsstyrelsen er fyresedlerne allerede begyndt at sidde løst ude i de offentlige kontorer og institutioner.

I september og oktober tilsammen var der fyringsvarsler for godt 1600 personer inden for kategorierne offentlig administration, undervisning og sundhed. Det er stort set det samme antal fyringsvarsler, som der på de samme områder var i alle årets første otte måneder.

Læs hele artiklen i Den Elektroniske Avis