Udstedelsen af virksomhedsobligationer slog rekord i denne uge

387358_16_9_large_674.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
07. sep 2019 KL.11:47

Nogle af verdens største virksomheder dragede i den forløbne uge fordel af de rekordlave låneomkostninger og rejste og solgte obligationer for rekordstore 947 mia. kr.

Store selskaber rundt om i verden, som Apple, tyske Wirecard og Disney solgte i den forløbne uge flere virksomhedsobligationer end det nogensinde er set før, hvilket vækkede obligationsmarkedet fra den søde sommersøvn. 

Investorerne modtog med kyshånd virksomhedsobligationerne til en værdi på 140 mia dollar, ifølge Dealogic.

USA stod for hovedparten af udstedelserne

Gældsudstedelsen blev i første omgang skabt af selskaber i USA, der alene indkasserede 72 mia. dollar i 45 udstedelser, der på bare den ug udstedte virksomhedsobligationer p linje med hvad der var udstedt i hele august i USA. 

"Vi havde udstedelser på tre dage svarende til hvad vi normalt ser på en måned, fortæller Andrew Brenner, der er chef for internationale obligationsudstedelser i National alliance Securities til Financial Times. 

"Der er en fantastisk efterspørgsel derude," fortsætter han.

Apple i stort salg

Apple kom for første gang tilbage til markedet siden november 2017 ved at udstede virksomhedsobligationer for 7 mia. dollar.onsdag, mens Disney solgte obligationer for det samme beløb tirsdag. 

Investorerne flokkes især omkring det amerikanske marked for virksomhedsobligationer, ifølge bankere og analytikere, grundet de relativt højere afkast i forhold til mange andre steder i verden. 

I Europa solgte Danaher virksomhedsobligationer for 6,25 mia. dollar, mens Wirecard solgte for 0,5 mia. dollar.