Trods Danske Bank-stigning på 17 pct på en uge: ”Vi finder potentialet relativt begrænset”

387537_16_9_large_136.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
11. sep 2019 KL.10:47
Gennem det seneste år har Danske Bank-aktien overordnet set bevæget sig en vej. Ned.

Men i løbet af den seneste uge har investorerne vist tiltro til banken, og sendt den hårdtplagede bankaktie i vejret. Den seneste uge er den steget med 17 pct., og aktien fortsætter onsdag formiddag i vejret med 1,5 pct.

Den svenske storbank Handelsbanken fastholder dog alligevel sin negative anbefaling af aktien.

”Vi finder potentialet relativt begrænset på kort sigt, som følge af den stigende omkostningsinflation, pres på nettoerenteindtægterne og indtjeningen, samt forventningerne om, at ECB sænker indlånsrenten til 0,50 pct. på torsdagens rentemøde,” skriver Handelsbanken i et notat.

Aktie: Danske Bank

Svært at vurdere bødestørrelse


Ifølge Handelsbanken har Danske Bank-aktien den seneste uge genvundet noget momentum. Ifølge analytikerne i Handelsbanken skyldes det blandt andet, at renterne på de toneangivende europæiske renter har været stigende.

Samtidig henviser Handelsbanken til en analyse udarbejdet af Bloomberg Intelligence. Her blev det vurderet, at der er priset en alt for stor eventuel hvidvaskbøde ind i aktiekursen i øjeblikket.

Analytikerne ved Bloomberg vurderer, at en eventuel bøde lander i spændet mellem 2 og 2,5 mia. dollar. Det svarer til 13,5-16,9 mia. kr.

Markedet venter ifølge Bloomberg en bøde på helt op mod 9 mia. dollar.

I Handelsbanken påpeger analytikerne, at det er svært at komme med et præcist bud på den mulige bødes størrelse.

”Vi venter, at Danske Bank vil få en bøde i omegnen af 15-20 mia. kr. eksklusiv donationen på 1,5 mia. kr. Selvom det er håndterbart, så vil det påvirke udbyttekapitalen og dermed aktionærerne negativt,” lyder det i notatet.

Handelsbanken påpeger desuden, at Danske Bank presset på toplinjen gør, at banken skal have bragt omkostningerne ned.

Investorer tror på ringeste afkast

Et notat fra den schweiziske storbank UBS viser, at en række investorer tilsyneladende er enige med Handelsbanken i, at der ikke er udsigt til den store gevinst ved at være Danske Bank-aktionær.

På en konference om nordiske banker, som UBS afholdte, svarede blot 5 pct. af de 60 adspurgte investorer, at de regnede med det bedste afkast kom fra Danske Bank-aktien. 37 pct. troede, at det bedste afkast ville komme fra SEB.