Topdanmark-boss: Husk nu, at vi giver 70 pct. i udbytte

345698_16_9_large_214.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
23. maj 2017 KL.15:16
Udbyttepolitikken kan virke lidt fedtet i forhold til det historiske niveau, men man skal notere sig, at politikken er at udlodde "minimum 70 pct."

Det påpeger topchefen i Topdanmark, Christian Sagild, over for Ritzau Finans.

"Vi skal ikke opbygge kapital, som ikke er nødvendig til andet end solvens eller andet såsom hensættelser til it-udvikling eller særlige markedstiltag," pointerer han.

Han siger også, at der umiddelbart ikke er tegn på, at kapitalen skal øges.

"Der er ikke tegn på det, så derfor kan udbyttet blive højere, når året gået," siger Christian Sagild.

Udbyttepolitikken er dog fastlagt som "minimum 70 pct." i såkaldt "pay out-ratio".

Udbyttet for 2017 vil blive udbetalt efter Topdanmarks generalforsamling i april 2018. Analytikerne venter ifølge Ritzau Estimates, at Topdanmark vil udbetale 10,70 kr. i udbytte for 2017.

Tidligere opkøbte Topdanmark egne aktier, men hovedaktionæren, Sampo, har ønsket, at overskuddet fremover skal sendes tilbage til aktionærerne gennem direkte udbytte, og det blev vedtaget på den seneste generalforsamling tidligere i år.

Det har siden 1998 været Topdanmarks politik at lade udlodningen ske i form af tilbagekøb af egne aktier. Siden 1998, hvor Topdanmark begyndte tilbagekøbet af egne aktier, er det vedtaget at annullere egne aktier for 18,5 mia. kr. svarende til 78,2 pct. af aktiekapitalen.

/ritzau/FINANS