Tidligere Danske Bank-direktør er ny formand for Finanstilsynet

332333_16_9_large_170.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
29. sep 2016 KL. 9:05
Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har netop udpeget en ny mand til formandsposten i Finanstilsynet. 

Det er Henrik Ramlau-Hansen, der er tidligere økonomidirektør i Danske Bank og lektor på CBS, der overtager formandsposten fra Mads Bryde Andersen. 

"Finanstilsynet har en opgave af stor samfundsmæssig betydning, fordi et velfungerende tilsyn bidrager til, at kunderne kan træffe finansielle beslutninger med en høj grad af tillid. Samtidig dukker der nye problemstillinger op, som de meget lave renter og den digitale forandring, som også i væsentligt omfang påvirker den finansielle sektor. I den sammenhæng er det vigtigt med et effektivt tilsyn, og jeg glæder mig til sammen med den øvrige bestyrelse og Finanstilsynets direktion at bidrage til dette," siger Henrik Ramlau-Hansen. 

Troels Lund Poulsen er glad for, at den tidligere Danske Bank-direktør har sagt ja. 

"Regeringen har lagt vægt på, at posten bliver besat af en person med stor erfaring fra den finansielle verden. Henrik Ramlau-Hansen har netop stor indsigt i den finansielle sektor - både når det gælder bank og pensionsområdet – og kan derfor bidrage med væsentlig erfaring fra den praktiske virkelighed. Desuden har Hernrik Ramlau-Hansen stor ledelseserfaring fra den finansielle sektor," lyder det fra Troels Lund Poulsen. 

Henrik Ramlau-Hansen er ikke det eneste nye ansigt i Finanstilsynets bestyrelse. 

Også Eigil Lego Andersen, advokat i Nielsen Nørager er udpeget som nyt medlem af bestyrelsen. Ifølge Erhvervs- og vækstministeriet skal han sikre de juridiske kompetencer i bestyrelsen, særlig inden for kredit- og kapitalmarkedsretten. 

Derudover er David Lando genudpeget som næstformand og Kerstin af Jochnik er genudpeget som medlem af bestyrelsen.