Sydbank overtager Tønder Bank

244893_16_9_large_847.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
02. nov 2012 KL.21:52

Opdateret kl. 18.33 - Tønder Bank begæres konkurs, og Sydbank overtager samtlige aktiviteter. Det gælder 18.000 kunder og en balance på 2,3 mia. kr.

Overtagelsen indbefatter både medarbejdere, kunder, filialer, bygninger og andre aktiver, men ikke hybridkapital og supplerende kapital, fremgår det af meddelelser fra de to banker til fondsbørsen.

Baggrunden for overtagelsen er, at Finanstilsynet ved en inspektion har konstateret et så stort nedskrivningsbehov på Tønder Banks engagementer, at banken ikke har tilstrækkelig kapital til at kunne fortsætte som selvstændig bank.

Nu indgiver Tønder Bank konkursbegæring, og Sydbank overtager den sunde del af forretningen.

"Med købet overtager Sydbank alle Tønder Banks ca. 18.000 kunder og en balance i niveauet 2,3 mia. kr.." står der i meddelelsen.

Koster Tønder-ansatte

"Vi er glade for, at vi kan medvirke til en løsning, så kunderne i Tønder Bank kan fortsætte i Sydbank i stedet for at lande hos Finansiel Stabilitet," udtaler adm. direktør i Sydbank, Karen Frøsig.

Hun kommer dog ikke uden om at skulle fyre nogle af de ansatte fra den overtagede bank. Flere filialer skal nemlig lægges sammen, og der er ikke mulighed for at tilbyde alle medarbejdere i Tønder Bank fortsat beskæftigelse.

Tønder Banks sønderjyske filialer i Toftlund og Løgumkloster vil fortsætte i Sydbank-regi. Men i de byer, hvor begge banker er repræsenteret, det gælder Tønder, Vojens, Tinglev, Skærbæk og Rødekro, bliver filialerne lagt sammen.

Det gælder også filialerne uden for Sønderjylland i Vejen, Århus og København.

Kunne ikke leve op til krav

Fra Tønder Bank lyder det, at Finanstilsynet i forbindelse med sin undersøgelse har vurderet, at der er behov for yderligere nedskrivninger i banken. Tilsynet har samtidig fastsat et øget solvenskrav til Tønder Bank og givet frist frem til på søndag kl. 18 til at opfylde kravet.

"Som følge af det konstaterede behov for yderligere nedskrivninger og det fastsatte solvenskrav, har banken givet meddelelse til Finanstilsynet om, at banken ikke finder det muligt at tilvejebringe den nødvendige kapital til opfyldelse af det forøgede solvenskrav," skriver bestyrelseformand Carsten Dinsen Andersen fra Tønder Bank.

Han, den øvrige bestyrelse og direktionen fratræder som led i konkursbehandlingen.

Kunder mærker intet

Kunderne i Tønder Bank vil mandag morgen blive betjent på sædvanlig vis, forsikrer bankerne.

"Jeg er overbevist om, at de (kunderne, red.) vil opleve Sydbank som en stærkt lokalforankret bank, der også kan tilbyde fordelene ved at være kunde i en af landets største banker. Bankens mange landbrugskunder vil helt sikkert også få gavn af den ekspertise, vi har samlet i vores landbrugscenter," siger Karen Frøsig.

Handlen med aktier i Tønder Bank er suspenderet.