Spar Nord vinder fintech-pris i konkurrence med sværvægtere

352109_16_9_large_558.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
06. okt 2017 KL.15:35

null

Aalborg-baserede Spar Nord har i dag fået Copenhagen Fintech Innovation Award 2017 for sin satsning på finansiel teknologi.

”Vinderen er en sand stjerne i det danske fintech økosystem – de har på kort tid opnået forbløffende resultater som følge af deres open innovation-tilgang til fintech business. Det er også en vinder, der har bevist, at innovative løsninger kan komme fra alle størrelser af virksomheder i hvert et hjørne af landet. Det er en gammel organisation – som har indgået adskillige konkrete partnerskaber med unge startups, og de er frontrunnere i at åbne deres platform. I betragtning af deres størrelse er det meget inspirerende – ikke blot for andre banker men også for hele økosystemet,” skriver den uafhængige jury i sin begrundelse.

Udover Spar Nord var Alm Brand, Hufsy, Calcabis, Nets, Nordea, Lendme og Muinmos nomineret.

Aalborg-banken har bl.a. købt sig ind i fintech-virksomheden Subhub, der har udviklet en app til at styre abonnementsordninger.

Spar Nord afholder også et årligt hackathon ved hovedkontoret, hvor it-udviklere mødes til intensivt samarbejde og udveksler idéer i løbet af en weekend. Tidligere i år åbnede Spar Nord desuden sit første kontor udenfor Danmark - i Silicon Valley.

”Vi er meget glade for prisen og den anerkendelse, der ligger i det. Det bekræfter os i, at vi er på rette vej, når vi som et vigtigt led i bankens strategi vælger at invitere kompetente it-entreprenører til at udvikle kreative projekter i et åbent innovationsmiljø på bankens platform. Det er bestemt en strategi, vi fortsat vil lægge stor vægt på til stor gavn for bankens kunder og medarbejdere og vores konkurrencemæssige position,” fortæller Ole Madsen, direktør for kommunikation og forretningsudvikling i Spar Nord, i en kommentar.