Spar Nord-boss om at indføre negative renter for privatkunder: "Resultatet er en forretningshemmelighed"

null

388842_16_9_large_186.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
03. okt 2019 KL.13:01
Den store nordjyske bank Spar Nord, følger nu trop efter Jyske Bank og Sydbank og indfører fra 1. januar 2020 negative renter for private kunder med mere end 750.000 kr. stående i banken.

Renten lyder på 0,75 pct. for beløb over 750.000 kr., og ifølge bankdirektør Lars Møller, har det været et nødvendigt tiltag for at sikre bankens indtjening.

"Vi gør det, fordi det selvfølgelig giver et bidrag til vores indtjening, men vi bliver også nødt til at forholde os til, at hvis kunderne begynder at sælge deres værdipapirer og sætte deres penge ind i banken til en nulrente, bliver det bare en større omkostning for os," siger han og fortsætter:

"Vi ønsker at tage hensyn til, at man ikke kan regne med at have et alternativ i banken, der hedder nul, for det vil simpelthen bare blive en meget stor udfordring for os."

Spar Nord vil ikke oplyse, hvad det økonomisk betyder for banken, at den nu har indført negative renter for privatkunder, men understreger, at det drejer sig om en lille del af bankens 350.000 kunder.

"Vi er på et ukendt territorium, og vi har selvfølgelig lavet nogle beregninger på, hvad vi får ud af det, og resultatet er en forretningshemmelighed. Men jeg kan sige, hvad der angår privatkunder, er det nogle få procent, de negative renter omfatter," siger Lars Møller.