Schweizisk storbank henter ny topchef i hollandsk bank

396391_16_9_large_849.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
20. feb 2020 KL.12:47

Sent onsdag aften dansk tid meddelte den schweiziske investeringsbank UBS, at der fra 1. november kommer en ny frontmand i storbanken.

Sergio Ermotti, der har været adm. direktør for storbanken de seneste ni år bliver nu afløst af Ralph Hamers, der kommer fra en stilling som topchef for den hollandske bank ING Group.

”Ralph er den rette adm. direktør til at lede vores forretning ind i sit næste kapitel. En velrespekteret bankmand med bevist ekspertise i digital transformation,” siger UBS-formand Axel A. Weber i en meddelelse.
Han takker samtidig Sergio Ermotti for at have stået i spidsen for transformationen af UBS i kølvandet på finanskrisen.

”Efter næsten et årti som adm. direktør, er tidspunktet nu rigtigt til at skrive mit næste kapitel. UBS er i fantastisk form, nyder godt af maksimal strategisk fleksibilitet og er velpositioneret til bæredygtig vækst. I de kommende måneder vil mine kollegaer og jeg fortsætte med at eksekvere på vores strategi og levere på vores ambitiøse mål, og vi ser frem til at arbejde med Ralph for at sikre en smidig overgang,” siger Sergio Ermotti i meddelelsen.

Hollandske Ralph Hamers startede i ING Group i 1991 og har både arbejdet i forskellige dele af banken og forskellige geografier, inden han i 2013 blev adm. direktør.

”Jeg har længe beundret virksomhedens transformation under Axel og Sergios ledelse. Virksomheden har en enestående global kundefranchise på tværs af sine forretningsenheder, som alle er understøttet af det fantastisk stærke UBS-brand. Jeg ser frem til at arbejde med ledelsesholdet, bestyrelsen og alle UBS’ ansatte om yderligere at styrke franchisen og servicere UBS’s kunder til at nå deres mål,” siger han.

I sidste uge skrev Bloomberg, at UBS var gået på jagt efter en afløser for Sergio Ermotti, og ifølge CNBC har Financial Times kunne fortælle, at UBS-formanden henvendt sig til Ralph Hamers for flere måneder siden, da det blev besluttet, at Ermottis periode som topchef ikke skulle forlænges.