Roskilde Festival dropper Mobilepay: "Det er ikke noget, vi vil gå igennem ild og vand for”

384012_16_9_large_945.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
03. jul 2019 KL. 9:35
Det bliver ikke muligt at betale med hverken Mobilepay eller Nets’ Det mobile dankort på årets Roskilde Festival, der løber af stablen i starten af juli.

”Før det kan lade sig gøre skal vi købe et ekstra stykke hardware til alle kasseapparaterne på festivalen. Dem er der 1400 af. Når vi skal købe to ekstra stykker hardware til 1400 kasseapparater, bliver det meget hurtigt dyrt,” siger divisionschef med ansvar for betalinger på Roskilde Festival, Lars Ormalundt.

Ved afholdelsen af sidste års Roskilde Festival lød det fra Mobilepay, at det var både overraskende og ”lidt uforståeligt,” at betalingsløsningen blev valgt fra.

I dag tager pressechef i Mobilepay dog anderledes afslappet på det. Tiderne har nemlig ændret sig for Danske Banks mobile betalingsløsning forklarer han.

”I gamle dage var sådan en festival et vigtigt udstillingsvindue, men det er ikke noget, vi vil gå gennem ild og vand for nu om dage, selvom vi selvsagt er lydhøre overfor enhver festival, hvis den banker på døren,” siger Peter Kjærgaard.

Han forklarer, at man i Mobilepay har skiftet fokus og derfor lagt sin salgsstrategi om.

”Sidste år var det en prioritet, men det har ændret sig. Vi har ikke længere en dedikeret sælger til festivaler og andre store events. Så det er korrekt, at der er sket noget i løbet af det seneste år. Vi er en virksomhed, der modnes, og vi bliver mere og mere interessante i stort set alle typer brancher, og derfor har vi prioriteret vores salgs- og kundeindsats anderledes.”

I Nets oplyser pressechef Søren Winge, at man igen i år har en aftale om at levere hovedparten af de 1400 betalingsterminaler, som bruges på festivalen.

”De har valgt at fokusere på betalinger, som ikke kræver Bluetooth, hvilket jo er helt op til dem”, siger Søren Winge, pressechef i Nets.

Kan splitte barregninger
På CBS vurderer professor Jan Damsgaard, at både Mobilepay og Danske Banks tjeneste, der kan dele regninger op, Weshare, vil blive brugt flittigt på festivalen, selvom de ikke er en officiel del af festivalen.

”Mobilepay og Weshare skal nok blive brugt flittigt på festivalen, og jeg vil tro, at der kommer en massiv vækst i Weshare, hvor man kan splitte barregningen,” siger Jan Damsgaard.

I Mobilepay er Peter Kjærgaard heller ikke bekymret for, at Mobilepay ikke bliver brugt på festivalen.

”På det praktiske plan kommer vi nok til at fylde en hel del alligevel, når gæsterne sender penge til hinanden. Vi tror såmænd, at Mobilepay bliver den mest brugte betalingsløsning på Roskilde Festival, selvom vi ikke har noget officielt samarbejde. Men det bliver bare person til person.”