Radikale roser bankernes Cibor-rapport

De Radikales erhvervsordfører Andreas Steenberg
Finans
Eksklusivt for kunder
04. sep 2012 KL.13:34

De Radikale roser Finansrådet for at ville medvirke til at skabe mere transparens om fastsættelsen af Cibor-renten, der er referencerente for finansielle transaktioner til en værdi mellem 5000 og 7500 mia. kr.

"Nu må vi se fremad. Og jeg glæder mig over, at Finansrådet kommer med et positivt tilsagn om at ville skabe mere åbenhed. Nu får vi skabt mere gennemsigtighed og mere offentlig kontrol og viden om, hvad der foregår," siger De Radikales erhvervsordfører Andreas Steenberg til Børsen.

Og partiet glæder sig også over Finansrådets støtte til vækst- og erhvervsminister Ole Sohns (SF) plan om at etablere et offentligt tilsyn.

"Vi er positive over for et offentligt tilsyn med Cibor-renten. Vi er jo et socialliberalt parti, så vi mener, at finansmarkedet skal være underlagt en vis offentlig kontrol," siger Andreas Steenberg.

Han vil dog nu afvente Erhvervs- og Vækstministeriets redegørelse, der ventes i løbet af et par uger, før der bliver taget endeligt initiativ til en offentlig tilsynsmyndighed.