Prisforskel på flekslån slår igennem

Finans
Eksklusivt for kunder
15. sep 2011 KL. 8:58
Tre lottokuponer, en flaske amarone eller måske en frokost på en cafe. Altsammen glæder til omkring 150 kr., der for de fleste må lyde mere morsomt end at betale renter.

Og netop et beløb i den størrelsesorden er det, der fra 1. oktober bliver prisforskellen pr. lånt million mellem det billigste og dyreste realkreditselskab. Det skriver dagbladet Børsen.

BRFKredit, der ikke sætter rentetilpasningsobligationerne på auktion, men i stedet laver et såkaldt tapsalg giver en boligejer med et etårigt flekslån med afdrag en rente på 1,29 pct. En boligejer med et tilsvarende lån finansieret via Nykredit endagsauktion, ville kunne nøjes med en rente på 1,02 pct.

"En prisforskel som denne burde give stof til eftertanke, hvis man står over for at skulle optage eller konvertere lån. Jeg ville da vælge nogle af de billigste udbydere. Det er klart, at sidder man med mere gæld, end huset kan sælges til, så har man ikke muligheden. Men for alle andre er det da værd at overveje," siger Rune Wagenitz Sørensen, partner i det økonomiske rådgivningsfirma Miranova.

Log ind og læs hele artiklen her