PFA køber Erik Damgaards bank af Finansiel Stabilitet

260407_16_9_large_80.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
21. jun 2013 KL.13:14

null

PFA køber det tidligere Cantobank af Finansiel Stabilitet, det oplyser PFA i en pressemeddelelse.

PFA køber banken, der førhen var ejet af den tidligere it-milliardær Erik Damgaard, ved at erhverve aktiekapitalen fra Finansiel Stabilitet, som overtog banken i marts 2013.

Cantobank var stadig i drift, da Finansiel Stabilitet overtog banken fra Erik Damgaards konkursramte investeringsselskab Porteføljeinvest.

Finansiel Stabilitet trak Cantobank ud af konkursboet for at få dækket sit tilgodehavende hos det konkursramte selskab og igangsatte straks en åben salgsproces.

Finans
PFA overtager tilladelser


"Vi er tilfredse med udfaldet af salgsprocessen. Aftalen med PFA betyder, at Finansiel Stabilitet får afviklet endnu en af de overtagne aktiviteter på en hurtig og økonomisk forsvarlig måde," skriver Henrik Bjerre-Nielsen, administrerende direktør for Finansiel Stabilitet i en pressemeddelelse.

PFA overtager banken med de nødvendige tilladelser til at drive pengeinstitutvirksomhed og med tilslutning til den danske bank-infrastruktur.

PFA har dermed et godt udgangspunkt for deres kommende udbetalingsbank, og banken kan derfor koncentrere sig om det kommercielle indhold.

"PFA’s udbetalingsbank skal primært tilbyde investerings- og opsparingsløsninger til PFA-kunder, der er på vej til eller allerede er gået på pension. På den måde ønsker vi at forlænge værdiskabelsen til kunderne i PFA," skriver Lars Stouge, den kommende direktør for PFA’s udbetalingsbank, i en pressemeddelelse.