Pensionskunder i Danske Bank har fået øget risiko

305606_16_9_large_50.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
15. jun 2015 KL. 9:49
110.000 kunder i Danske Bank, der sparer op til pensionen i såkaldte puljer, har fået øget deres risiko markant de seneste år. En kunde med middel risiko og en lang investeringhorisont kan nu komme til at sidde med en ren aktieportefølje.

Det skriver Finans.

»Risikoen er udvidet på skuldrene af flere års aktierekorder, så selv om jeg ikke vil antyde, at vi har en aktieboble, så minder det her lidt om det man altid beskylder private investorer for at gøre, nemlig at smide mange penge i aktier efter, at kurserne er steget,« siger partner Gert Nielsen, Bedst Pension.

Økonomi-professor Carsten Tanggaard, der er formand for Penge- og Pensionspanelet, tvivler på, at kunderne har forstået den ekstra risiko, de nu løber. Men Danske Bank har skrevet ud til alle puljekunder og forklaret dem, hvad ændringerne betyder for dem, oplyser banken.

»Af de over 110.000 kunder, som har oplevet en større aktieandel i forbindelse med ændringerne i Puljeinvest, har under 100 kunder efterfølgende valgt en lavere risikoprofil,« skriver Martin Kjærgaard Nielsen.