Nykredit vil på børsen

319203_16_9_large_48.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
04. feb 2016 KL.15:13
Rettet 08.06 - Et krav om 10 mia. kr. i ekstra kapitalkrav frem mod 2019 sender nu landets største realkreditselskab med tilhørende bank mod fondsbørsen. Det har selskabet netop meddelt i en selskabsmeddelelse. 

Endnu er der ikke sat nogen præcis dato på børsintroduktionen, men selskabet skal være polstret med de ekstra kroner inden 2019. Forventningen er at selskabet er klar til børsen indenfor 12 til 24 måneder.

"Ledelsen i Nykredit har gennem længere tid undersøgt de langsigtede, strategiske muligheder for at ruste koncernen til fremtiden. På den baggrund anbefaler bestyrelsen i Foreningen Nykredit, bestyrelsen i Nykredit Holding A/S og Nykredits koncerndirektion alle enstemmigt, at Nykredit søger en børsnotering," hedder det i selskabsmeddelelsen,

I går kom Nykredit ligeledes med en overraskende meddelelse, da selskabet har tænkt sig at sælge sin domicilejendomme langs Kalvebod Brygge i København. Baggrunden for salget var også de høje kapitalkrav.

Nykredit er i dag et kundeejet selskab, hvor 89,8 pct. af aktierne er ejet af Foreningen Nykredit. Det er hensigten at Foreningen Nykredit skal fastholde sin aktiemajoritet.

"Anbefalingen om en børsnotering er begrundet i den udfordring, Nykredit står overfor i form af nye og skærpede kapitalkrav, der er på vej fra internationale myndigheder. Den endelige udformning på de kommende krav ligger ikke fast, men omfanget forventes at være markant. Foretages der ikke grundlæggende forandringer, vil kravene selv i en minimumsversion være en væsentlig udfordring for Nykredit i sin nuværende form. En udfordring, Nykredit som ansvarligt, systemisk vigtigt finansielt institut allerede nu må forholde sig til og søge en løsning på," hedder det videre i meddelelsen. 

Nykredit holder pressemøde i dag kl. 11.