Nykredit-kunder er ligeglade med lavere beskatning

323546_16_9_large_978.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
26. apr 2016 KL.17:27

Selv om Skatterådet netop har afgjort, at bankens kunder slipper med en lempelig beskatning, når Nykredit indfører sin nye og omstridte kundemodel, er der ikke meget glæde at spore hos bankens kunder.

"Det er sikkert godt nyt for Nykredits ledelse, som har været meget bange for det her," siger Flemming Trap, som er Nykredit-kunde og næstformand i protestgruppen Fair Bidragssatser.

"Men vi som kunder er ikke specielt interesserede i at slippe med en lempelig beskatning. Problemet er, at der bliver trukket penge ud af vores lommer, og det er jo stadig en joke og en våd klud i ansigtet på Nykredits kunder," siger han.

Bonusordningen til kunderne er en slags kontant udbytte, som kunderne vil modtage som kompensation for de stigende bidragssatser til lån.

Nykredit har hele tiden ment, at den del af prisstigningerne, som kunderne får tilbagebetalt, kun skal beskattes som kapitalindkomst svarende til 33,6 procent.

Banken mener altså, at prisstigningerne ikke bør beskattes som almindelig skattepligtig indkomst, der svarer til 52,7 procent for danskere, der betaler topskat i en gennemsnitlig kommune.

"Jeg synes i det hele taget, at konceptet omkring kundekroner er en hån. Jeg bliver gal, når de siger, at vi kan få vores egne penge tilbage, og at vi skal være glade for det. Jeg ville bare være glad for at beholde mine egne penge i mine egne lommer," siger Flemming Trap fra Fair Bidragssats.

Nykredits nye kundeprogram udløser et skattefradrag på 336 kroner, hvis en kunde i banken i 2016 betaler 1000 kroner ekstra i bidragssats, fordi fradraget udgør 33,6 procent. Det giver altså en prisstigning på 664 kroner efter skat, skriver finans.dk.

I 2017 vil Nykredit sende en rabat på 1000 kroner før skat tilbage til bankkunden.

Af den rabat bliver kunden beskattet med 336 kroner, fordi Skatterådet nu har slået fast, at rabatten skal betragtes som kapitalindkomst. Beskatningen svarer altså til det fradrag, som kunden oprindeligt fik.

Alligevel kommer Nykredits kunder til at mærke, at banken hæver priserne og går på børsen. Banken sender nemlig ikke hele prisstigningen tilbage til kunderne som rabatter.