Ny PKA-topchef: “Jeg har de seneste ti år forsøgt at lave nogle af branchens stærkeste og bedste produkter”

389230_16_9_large_489.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
10. okt 2019 KL.13:49
PKA’s nye topchef håber at kunne bruge sin erfaring til at forbedre produkterne til de 320.000 medlemmer, som ikke skal være bekymrede over hans manglende investeringsbaggrund.

“Jeg er utrolig glad og stolt over at få lov til at lede en af Danmarks største og mest respekterede pensionskasser, “ siger Jon Johnsen og fortsætter:

“De medlemmer, man repræsenterer, er grundpillerne i vores velfærdssamfund, og den grønne profil, som PKA har arbejdet med de seneste år, det er også noget, jeg brænder for at videreføre.”

Hvad kan du, som PKA har brug for?

“Jeg har de seneste ti år forsøgt at lave nogle af branchens stærkeste og bedste produkter på en rigtig effektiv måde. Det håber jeg at kunne bidrage til hos PKA,” siger Jon Johnsen

Jon Johnsen kommer fra en stilling som driftsdirektør, og den baggrund kan han godt se fordele i.

“Ultimativt så handler det om, at man som medlem føler, at man har fået det rigtige produkt, som giver tryghed i pensionslivet og arbejdslivet. Og det er det, som jeg har siddet rigtig tæt på,” siger Jon Johnsen.

Omvendt har han ikke siddet med hovedansvar for investeringsområdet, men det betyder ikke, at han er helt grøn på det punkt.

“Jeg har været en del af en direktion i PFA, hvor vi har behandlet og godkendt de store investeringer. Og så har PKA i dag en af de førende investeringsafdelinger. De har demonstreret, at de kan, og de gør det godt, så dem kommer jeg til at arbejde tæt sammen med,” siger Jon Johnsen og tilføjer:

“Jeg er ikke startet i en investeringsafdeling som 23-årig, men jeg synes, at det er vigtigt at holde sig for øje, at det for medlemmerne også drejer sig om at forstå, hvorfor man har sin ordning. Og så er der omkostningssiden, hvor jeg har været med til at sænke omkostningerne markant i PFA.”

Jon Johnsen starter først 1. marts 2020 og vil ikke i dag komme med de store programerklæringer. Det gælder f.eks., når talen falder på PKA’s spæde indtog på det kommercielle marked, hvor PFA i dag er markedsleder.

“Noget af det, som PKA har gjort rigtig godt, det er, at man har set meget på, at man har en eksisterende medlemsgruppe, og hvis man skal bevæge sig uden for den, så er det vigtigt, at det er grupper, som minder om den, og at det er til fordel for de medlemmer, man allerede har. Hvor meget tryk, man vil lægge på det, det vil jeg se på efter 1. marts,” siger Jon Johnsen.

Er der nogle punkter, hvor man som medlem af PKA vil opleve en forandring, når du kommer til?

“Det er et rigtig godt spørgsmål. For det første er udgangspunktet, at det er et veldrevet selskab. Det vil man fortsat opleve. Det er også en branche, hvor der hele tiden sker udvikling. Og der vil jeg sørge for, at medlemmerne også i fremtiden føler, at de er i et veldrevet selskab. Præcis hvad det indebærer, det kan jeg sige noget om, når jeg sidder helt på indersiden af PKA efter 1. marts,” siger Jon Johnsen.