Ny fondsmægler klar til rige danskere

265186_16_9_large_63.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
06. sep 2013 KL.14:51
En ny kapitalforvalter, der henvender sig til landets mest velhavende kunder, har netop set dagens lys.

Bag satsningen står Peter Sandberg og Palle Lund Hansen, der tilsammen har mere end 55 års erfaring inden for den finansielle verden. Peter Sandberg stod blandt andet bag Sirius Kapitalforvaltning, som tilbage i 2008 blev solgt til Saxo Bank.

Men efter at have drevet Sirius videre et par år under Saxo Bank, trængte han igen til at blive herre i egen virksomhed og har derfor brugt de seneste måneder på at indhente de nødvendige tilladelser, så PP Capital i dag er virkelighed.

Går efter smidighed

Og målet er klart. PP Capital skal hører til i top tre blandt landets bedste uafhængige fondsmæglerselskaber.

"Vi vil gerne være en mindre smidig spiller på markedet," siger Peter Sandberg.

Han henviser ofte til kapitalforvalterne HP Invest, når talen handler om, hvilke konkurrenter han gerne vil sammenlignes med.  HP Invest er flere gange kåret som landets bedste inden for sin kategori af de uafhængige analysehus Morningstar og formår gang på gang at slå de store institutionelle investeringsforeninger. Taktikken i HP Fonds er at gå efter de mindre illikvide obligationer, som store spillere har svært ved at inddrage i deres porteføljer.

Læs mere: Garvede investorer udnytter skrumpet marked

"HP Invest har gjort det utrolig flot. Det er lidt samme strategi, vi går efter, vi vil bare gøre det individuelt," forklarer Peter Sandberg.

I modsætning til HP fonds, der udelukkende fokuserer på obligationsmarkedet vil PP Capital også have fokus på aktier.

Bevarelse og afkast

Umiddelbart er det kunder, der er klar til at investere mere end 20 mio. kr., som PP Capital ser som grundlag for forretningen. Indenfor det område er det især formuende privatpersoner, finansielle holdingselskaber og boligforeninger, Peter Sandberg har erfaring med at betjene. Investeringsstrategien kommer til både at have fokus på formuebevarelse og absolut afkast.

"Vi vil ikke være benchmark-orinteret som mange institutionelle investorer er, for hvad nytter det, at man slår benchmark ved kun at tabe 8 pct., når indekset taber 10 pct. Kunderne har jo stadig tabt penge. Vi er interesseret i at bevare kapitalen," fortæller Peter Sandberg, der tror på, at kombinationen af investeringer i aktier, kreditobligationer og obligationer, kan sammensættes så fornuftigt, at strategien holder.

Forventningen er, at PP Capital vil have hånd i hanke med 10-20 kunder inden årets udgang og dermed have omkring 1 mia. kr. under forvaltning.

Tæt på kunderne


"Vi vil hellere have færre kunder, som vi kan være tæt på. Vi vil hellere have, at kunden føler, vi ringer en gang for meget end en gang for lidt," siger Peter Sandberg.

Udover de to partnere har PP Capital ansat to porteføljemanagere, men håbet er, at PP Capital inden længe vil have vokseværk. I hvert fald er der god plads til udvidelse i de lokaler i Ny Østergade som Amagerbanken tidligere huserede i tæt på Kongens Nytorv i København.

"Jeg har i al beskedenhed været med til at banke gode teams op flere gange i min karriere, så det håber jeg også sker denne gang," siger Peter Sandberg, der håber på at have 2-3 mia. kr. under forvaltning i løbet af et par år.