Ny chef for investeringer på 500 mia i i Danica holder fast i strategien "fordi det ser ud til at den virker"

394213_16_9_large_261.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
14. jan 2020 KL.11:32

Poul Kobberup, der kom til Danica fra PFA i 2015, bliver ny øverste ansvarlig for Danica, Danske Banks pensionsselskabs, investeringer på 500 mia. kr.

Forfremmelsen markerer, ifølge den nye investeringschef, at Danica nu er i mål med den strategi, der blev søsat, da han og hans kollega i PFA Jesper Langmack sammen med tidligere investeringschef i ATP Anders Svennesen blev hentet til Danske Banks pensionsselskab for et halvt årti siden.

"Det er egentlig et udtryk for implementering af et nyt investeringsteam, implementering af ny strategi og en fusion, der er faldet på plads, og derfor er det naturligt at simplificere organisationen," siger Poul Kobberup.

Poul Kobberup har hidtil været investeringsdirektør med ansvar for Danicas likvide investeringer, men skal nu være overordnet ansvarlig for alle investeringer, inklusive alternative investeringer og ejendomme, der er rygraden i 800.000 danskeres pensionsopsparinger.

Kobberup skiftede i 2015 til Danica fra PFA sammen med Jesper Langmack. De to har begge haft titel af investeringsdirektør, hvor Kobberup særligt fokuserede på obligationer, mens Langmack havde ansvaret for aktier og alternative investeringer.

Fortsat samarbejde

Pensionselskabets tidligere overordnede investeringsdirektør Anders Svennesen, der blev hentet til Danica fra ATP i slutningen af 2014, kort før at Kobberup og Langmack kom fra PFA i 2015, har indtil nu haft en dobbeltrolle som chief investment officer for både Danica og Danske Banks wealth management-enhed.

Fremover skal Svennesen koncentrere sig om sin rolle i wealth management og fokusere på at udvikle nye produkter og løsninger indenfor investering og kapitalforvaltning. Men de tre investeringsfolk kommer fortsat til at arbejde tæt sammen indenfor rammerne af Danske Bank-koncernen.

"Vores faglige relation er uforandret, og vi vil blive ved med at samarbejde på alle de leder og kanter, vi kan. Der er ingen tvivl om, at jeg mest har mine (kompetencer, red) i det likvide segment, og Anders og Jesper har deres styrker indenfor det illikvide segment, som fylder mere og mere på grund af alternative investeringer. Det fortsætter uforandret," siger Kobberup.

"Don't rock the boat"

Svennesen, Kobberup og Langmacks investeringsteam leverede i 2019 et af de absolut bedste afkast til kunderne blandt de danske pensionsselskaber. Ifølge Danicas hjemmeside, har kunder, der sparer op i Danica Balance, fået et afkast på mellem 9,9 pct. og 25,5 pct., afhængigt af risikoprofillen, efter at Danica har slået aktiemarkedet i et år, der også har været præget af rentefald.

Den selvstændige investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen har indsamlet tal for afkastet i pensionsselskabernes mest populære markedsrenteprodukter, og her klarer Danica sig bedre end alle de andre store pensionsselskaber med et afkast på 19,7 pct., der kun overgåes af Pædagogernes Pension, som leverede et afkast på 20,1 pct.

Dermed befinder Danica sig på et niveau, hvor man ikke har været vant til at være. Ifølge Holdt Mikkelsens data har Danica leveret et afkast på 6,8 pct. i snit de forudgående tre år, og selv om det har været på niveau med den største konkurrent, PFA, har man typisk klaret sig ringere end Pensiondanmark, Industriens Pension, Velliv, Sampension og AP Pension.

Derfor ser Danicas nye investeringsdirektør heller ikke nogen grund til at komme med en ny strategi eller programerklæringer.

"Når man har lagt en strategi og er nået i mål med den, kan man altid tænke: hvad gør vi så? Men mit svar er umiddelbart at fastholde den strategi, vi har lagt, fordi det ser ud til, at den virker. Så don't rock the boat," siger Poul Kobberup, der fortsætter:

"Der er ikke så meget at tilføje. Det er meget business as usual, og det er også det budskab, vi gerne vil bringe videre til alle vores kunder."