Nu kan Nordea-kunder se deres CO2-aftryk på mobilen

392608_16_9_large_860.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
10. dec 2019 KL.10:31
Nordeas kunder kan nu se et skøn over deres personlige CO2-aftryk på mobilen og på bankens andre digitale løsninger. Det skriver Nordea i en selskabsmeddelelse.

"Nu kan vores kunder så også få indblik i deres personlige CO2-aftryk via mobilbanken. Vi håber, de vil bruge det som inspiration til, hvordan de kan påvirke miljøet og klimaet," udtaler Mads Skovlund, bankdirektør med ansvar for privatkunder i Nordea Danmark, i meddelelsen og fortsætter:

"Det er et godt input til de kunder, som ønsker at påvirke klimaet i positiv retning. De kan bruge oplysningerne om deres daglige forbrug til aktivt at mindske eller kompensere for deres CO2-aftryk."

Nordeas kunder kan se deres personlige aftryk i Nordea Wallet via Nordeas mobilbank, fremgår det af meddelelsen. Det gælder dog kun aftrykket for de ting, der er købt med kort tilknyttet app'en. 

Oplysningerne er baseret på Åland Index, som er udviklet af Ålandsbanken i Finland. Det giver en cirkaberegning af det aftryk, som kunderne har fra varer og tjenesteydelser købt med deres betalingskort
tilknyttet Nordea Wallet, lyder det.

Sammen med Ålandsbanken vil Nordea udvikle løsningen.

"Ved hjælp af Åland Index ønsker Ålandsbanken at ændre forbrugernes adfærd for at modvirke klimaforandringer. Vores kunder har i flere år kunnet følge, hvordan deres indkøb påvirker miljøet. For at opnå den størst mulige klimaeffekt vil vi gerne samarbejde med alle andre banker og gøre Åland Index tilgængeligt for deres kunder. Vi er meget glade for, at Nordea går forrest ved at bruge vores indeks i deres produkt," udtaler Anne-Maria Salonius, direktør for Ålandsbanken i Finland, i meddelelsen.