Nu kan du lade Dankortet blive hjemme og betale med Apple Pay som Danske Bank-kunde

386468_16_9_large_513.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
22. aug 2019 KL.13:52

Det har været længe undervejs, men nu er det en realitet: Danske Bank-kunder kan betale f.eks.  lørdagskyllingen med deres Iphone via Apple Pay. 

"Vi er glade for i dag at kunne tilføje Apple Pay som del af vores brede udvalg af nyere betalingsløsninger. Vi ser frem til at følge, hvordan Danske Banks kunder tager imod Apple Pay, og hvordan markedet generelt udvikler sig inden for dette område," lyder det fra Katrine Mitens, der er chef for betalinger og nye forretningsløsninger i Danske Bank, i den meddelelse Danmarks største bank sendte ud tirsdag.

Kunder i Danske Bank har måttet væbne sig med tålmodighed på den nye betalingsmulighed. Danske Bank meldte nemlig ud helt tilbage i april, at Apple Pay "kommer snart."

Årsagen til den lange ventetid på fire måneder skyldes ifølge Danske Bank prioritering.

 12. august forklarede Line Munkholm Haukrogh, chef for digitale kanaler og brugerflader i Danske Bank, hvorfor Apple Pay ikke altid har været øverst på prioriteringslisten. 

"Når vi udvikler ting, har det været en klar prioritering – også sammen med vores kunder – at sige: Hvad har været det vigtigste, vi fik lavet? Og med det store fokus vi også har på vores nye mobilbank, så har vi vidst, at vi gerne skulle have Apple Pay, men hvis du kigger et år tilbage, har det ikke været det, der hastede mest, og der hvor vi skulle lægge vægten," sagde hun.

Langt de fleste store banker i Danmark har tilbudt Apple Pay til deres kunder i månedsvis.

Konkurrence til MobilePay

Jan Damsgaard, IT-professor ved Copenhagen Business School, fortæller til Berlingske, at der også kan taktiske årsager til, at Danske Bank er en af de sidste banker i Danmark til at lancere Apple Pay.

"Der er ingen tvivl om, at Danske Bank ikke ligefrem sidder og klapper i hænderne over Apple Pay, i og med den amerikanske konkurrent kan udfordre MobilePays rolle," udtalte han i august.

I dag ejer Danske Bank 100 pct. af MobilePay, men Børsen erfarede i sidste måned, at et opsigtsvækkende partnerskab mellem Nordea og Danske Bank snart kan blive en realitet, således at MobilePay kan komme på flere hænder.