Nordeas erhvervskunder får regningen for Draghi og Rohdes rentesænkninger

387642_16_9_large_177.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
12. sep 2019 KL.17:13

Nordea sænker renten på indskud for erhvervskunder til minus 0,75 pct.

Mindre end fem minutter efter, at Nationalbanken sænkede sin indskudsbevisrente til minus 0,75 pct., udsender Nordea besked om, at erhvervskunder nu skal betale minusrente på 0,75 pct. mod tidligere 0,5 pct.

Som reaktion på dagens rentenedsættelse hos både Den Europæiske Centralbank (ECB) og Danmarks Nationalbank sænker Nordea nu indlånsrenten for erhvervskunder fra -0,50 procent til -0,75 procent.

Rentenedsættelsen sker som en konsekvens af det fortsat lave renteniveau og betyder, at Nordea følger den i dag fastsatte rentesats hos Nationalbanken på -0,75 procent, hedder det i meddelelsen.

"Det lave rentemiljø ser ud til at fortsætte i lang tid endnu. Derfor har vi i dag besluttet at følge Nationalbankens rentesats på erhvervssiden og sænke indlånsrenten for vores erhvervskunder," siger Bjørn Bøje Jensen, der er bankdirektør med ansvar for erhvervskunder i Nordea Danmark, i meddelelsen.

Ændringen sker pr. 1. november 2019 og vedrører udelukkende Nordeas erhvervskunder, som siden 2016 har betalt negativ indlånsrente for deres indestående.