Nordeas danske næstkommanderende stopper i banken

387479_16_9_large_346.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
10. sep 2019 KL.11:03

null

Nordeas næstkommanderende, driftsdirektøren Torsten Hagen Jørgensen, stopper i banken. Det skriver Nordea i en selskabsmeddelelse. Også Nordeas såkaldte Chief People Officer, Karen Tobiasen, forlader banken.

Udmeldingen kommer kort tid efter, at Nordea har udnævnt Frank Vang-Jensen til koncernchef.

"Efter en vellykket flytning til den europæiske bankunion og en væsentlig indsats inden for risiko og compliance er Nordea gået ind i en ny fase med øget vægt på kundefokus, større effektivitet og udvikling inden for det regulatoriske område, skriver Nordea i meddelelsen og fortsætter:

"Som led i denne nye fase forenkler Nordea governance-strukturen og den øverste ledelsesstruktur og afskaffer den kombinerede rolle som vicekoncernchef og Group COO (driftsdirektør, red.)."

Torsten Hagen Jørgensen udtræder af koncerndirektionen med det samme, men vil ifølge meddelelsen stå til rådighed for "at sikre en ordentlig overdragelse af sine ansvarsområder."

"Strukturen og udnævnelser på COO-området offentliggøres senere," skriver Nordea.

Torsten Hagen Jørgensen har været en del af Nordeas koncerndirektion siden 2011, og han blev af mange iagttagere nævnt som en mulig intern kandidat til topchefjobbet efter Casper von Koskull.

Markant HR-direktør stopper nu

Karen Tobiasen udtræder også af koncerndirektionen med øjeblikkelig virkning og vil ligeledes stå til rådighed.

HR-direktørens titel som Chief People Officer afskaffes ikke, og rekrutteringen af en afløser starter med det samme, skriver Nordea.

Karen Tobiasen har været en meget markant chef for HR-området, der til tider er kommet i modvind på grund af sin utraditionelle tilgang.

Bl.a. udløste det et mindre stormvejr, da hun i et interview med Børsen nævnte Adolf Hitler om en ledelsesmæssig inspirationskilde.

"Koncernchef Frank Vang-Jensen og hele bestyrelsen takker både Torsten Hagen Jørgensen og Karen Tobiasen for deres engagement og indsats i Nordea og ønsker begge al mulig succes fremover," skriver Nordea.

opdateres