Nordea-formand: "Jeg kender Frank som en hårdtarbejdende, handlekraftig og værdidrevet person, der tager udfordringer i stiv arm"

387236_16_9_large_971.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
05. sep 2019 KL.10:52

Nordeas nye topchef, Frank Vang-Jensen, repræsenterer det bedste i både en intern og ekstern udnævnelse. 

Sådan lyder det fra Nordeas bestyrelsesformand Torbjörn Magnusson på et pressemøde i Stockholm torsdag morgen kort efter storbanken har sat navn på Casper von Koskulls efterfølger. 

"Internt fordi han har været i banken siden 2017. Han kender forretningen, organisationen og udfordringerne. Han kan starte på at færdiggøre den forretningsplan, vi har arbejdet på, med det samme. Han er også intern forstået på den måde, at Frank ikke starter i 2020, han starter ikke senere på efteråret. Han starter nu, her til morgen," siger Torbjörn Magnusson, der har været bestyrelsesformand i Nordea siden marts i år, og tilføjer: 

"På den anden side er han også en ekstern udnævnelse med en lang karriere og erfaring fra andre banker. Han kan stadig bringe et eksternt perspektiv og friske ideer til Nordea. Frank har en unik og lidt speciel baggrund som en tidligere adm. direktør for en anden bank. Bestyrelsen ser det som en værdifuld erfaring og noget, der muligvis har gjort ham til en endnu bedre leder." 

Før Frank Vang-Jensen kom til Nordea havde han tilbragt mere end 18 år i Handelsbanken, hvoraf de sidste halvandet år var som den svenske storbanks øverste direktør. 

Karrieren i Handelsbanken sluttede dog brat, da han i august 2016 blev fyret af bestyrelsen, der bl.a. kaldte det en ”fejlrekruttering”.

Kort efter – i februar 2017 – meddelte Nordea så, at banken havde hentet Frank Vang-Jensen ind som chef for den danske del af forretningen.

"Vi synes, Frank er en super erfaren bankmand, der har en rigtig lang historik med at have drevet privatkundeaktiviteter succesfuldt, og vi oplever ham som utroligt kundefokuseret, hvilket vi synes, der er brug for. Vi oplever ham som en ligetil og behagelig person at have med at gøre," lød det fra Nordeas vicekoncernchef Torsten Hagen Jørgensen i februar 2017.

Hårdtarbejdende og handlekraftig

Halvandet år efter tog Frank Vang-Jensen endnu et skridt op ad karrierestigen og blev leder af privatkundeområdet Personal Banking i hele Nordea-koncernen, der samtidig gav ham en plads i bankens øverste ledelse. 

Her har han, ifølge bestyrelsesformanden været meget involveret i arbejdet med den nye forretningsplan, som Nordea-ledelsen forventer at kunne præsentere senere på året. 

"Det betyder, at vi kan starte et stærkt og dedikeret arbejde med at hæve indtægterne og reducere omkostningerne. Vi vil ikke vente på øgede indtægter, før vi reducerer omkostningerne og vi forventer ikke lavere indtægter som et resultat af, at vi sænker omkostningerne. Vi vil gøre begge dele samtidig og med stor kraft," siger Torbjörn Magnusson og understreger, at bestyrelsen mener, at Frank Vang-Jensen er den helt rette til at føre Nordea videre. 

"Jeg har kendt Frank i 18 måneder. Jeg kender Frank som en hårdtarbejdende, handlekraftig og værdidrevet person, der tager udfordringer i stiv arm. Det er en ledelsesstil, som jeg sætter stor pris på. Samtidig har han en god forståelse for den rolle, banker spiller i vores samfund og vigtigheden af sandhed og etik i en banks forretning," siger han.