Nordea erkender: Vi levede ikke op til krav om tid ved bankskifte

332021_16_9_large_703.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
23. sep 2016 KL.10:13
Tre måneder. Så lang tid kan det tage at skifte bank og især én bank har haft svært at give slip på sine kunder. 

”Vi må erkende, at vi i foråret ikke kunne leve op til kravene om, hvor lang tid det måtte tage for en kunde at skifte bank,” siger Søren Hansen Reumert, kommunikationschef i Nordea, i en skriftlig kommentar til Børsen.

Kommentaren kommer i forbindelse med en redegørelse fra Finanstilsynet, der har undersøgt den tid, det tager at skifte bank efter medieomtale af kunder, der oplevede urimelige overførselstider ved et bankskifte.

Sidste år indsamlede Finanstilsynet informationer fra bl.a. Finansrådet om overførselstider. Her viste det sig, at problemet med de for lange tider særligt var hos Nordea. 

"Banken oplyste i redegørelsen, at de lange overførselstider skyldtes, at der i en periode havde været særlige tekniske og organisatoriske udfordringer i forbindelse med overførelsen af engagementer," skriver Finanstilsynet i en redegørelse.

Ifølge tilsynet har Nordea tilkendegivet, at overførselsestiderne er blevet sænket igen. 

”Derfor er vi glade for, at vi i dag overholder alle krav til den tid, det tager at overføre en kunde til en anden bank eller pengeinstitut,” siger Søren Hansen Reumert.

Skift inden 12 dage


Fra 12. januar 2015 til 4. september 2016 har de danske banker generelt nedbragt antallet af engagementer, der afventer overførsel fra 21.220 stk. til 12.056 stk. 

I samme periode er antallet af engagementer med en overførselstid på mere end 90 dage nedbragt fra 7.077 stk. til 1.169 stk.

"Finanstilsynet kan på denne baggrund konstatere, at problemerne med lange overførselstider er reduceret væsentligt, og at bankkunder generelt kan skifte bank inden for rimelig tid," lyder det i redegørelsen.

Det skulle også gerne gå den vej, for 18. september trådte nye regler om flytning af betalingskonti i kraft. Det betyder, at det nu ikke må tage mere end 12 dage at flytte en kundes betalingskonti.

De nye regler gælder ikke andre kontoformer, som f.eks. pensionskonti og børneopsparingskonti, hvor overførselstiden vil kunne være længere.