Nets-ansatte undsiger formand: “Personligt finder jeg og mange af mine kolleger det dybt demotiverende, at meningen med mit arbejde er at gøre 70 af mine kolleger ustyrligt rige”

null

383439_16_9_large_988.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
21. jun 2019 KL.14:41
Opdateret 14.45 med kommentar fra Nets: En udtalelse fra Nets' bestyrelsesformand om betalingskæmpens lukrative aktieprogram vækker nu vrede hos flere medarbejdere hos Nets.

“Alle kan ikke være en del af programmet. Der vil være et skæringspunkt. Nogle gange er det svære diskussioner, men ærlig talt, så er det i de fleste tilfælde sådan, at folk forstår, hvorfor de er en del af det eller ej,” lød det fra formand Stefan Götz i et interview med Børsen, der blev offentliggjort torsdag. 

Men det billede har flere medarbejdere – og virksomhedens fællestillidsmand – svært ved at genkende.

“Når Nets' formand i Børsen prøver at fortælle historien om, at næsten alle medarbejdere synes, at dette program er en god idé, så minder det mig om, da Komiske Ali fortalte hele verden, at amerikanerne ikke var i Bagdad – det er altså simpelthen løgn og latin,” skriver en Nets-medarbejder i en mail til Børsen.

“Dybt demotiverende”

En anden medarbejder kalder formandens udtalelser om forståelse blandt medarbejderne for “en værre omgang sludder.”

“Personligt finder jeg og mange af mine kolleger det dybt demotiverende, at meningen med mit arbejde er at gøre 70 af mine kolleger ustyrligt rige,” skriver Nets-medarbejderen, der også er utilfreds med, at de andre medarbejdere kun har fået kendskab til programmets omfang via pressen.

“Da jeg læste udtalelsen fra bestyrelsesformanden, så tænkte jeg, nu er det for groft,” siger en tredje Nets-medarbejder, som har henvendt sig til Børsen.

“Der er en diskrepans, når man belønner 70 mennesker, uden at den øvrige medarbejderstab bliver involveret på nogen måde,” lyder det fra en fjerde.

Børsen er bekendt med medarbejdernes navne og stillinger, men de ønsker at være anonyme af hensyn til deres fremtid i virksomheden.

Fællestillidsmand om formands udtalelse: “Det passer ikke”


Fællestillidsmand i Nets, Frank A. Ohlsen, der repræsenterer de 630 medarbejdere, som er medlemmer af Finansforbundet, kan heller ikke genkende formandens udlægning.

“Hvad jeg mener om aktieprogrammet, holder jeg for mig selv. Men jeg kan godt afsløre, at det han er citeret for at sige, om at medarbejderne synes, at det er helt i orden, og at vi godt kan forstå det, det passer ikke,” siger han.

Frank A. Ohlsen er heller ikke tilfreds med den måde, som medarbejderne er blevet orienteret på.

“Jeg var klar over, at der var et aktieprogram, men jeg vidste ikke, hvilke beløb der var tale om, eller hvordan det er skruet sammen,” siger han og tilføjer:

“Vi håbede nok, at ledelsen havde lært mere af den debat, der var sidste gang.”

Alle bør være med

Han mener dog også, at programmet mange steder i pressen bliver udlagt værre, end det er.

“Som jeg har fået det forklaret, har ledelsen fået lov til at investere deres egne penge og har købt aktier for dem. De penge kan de tabe og vinde på. Det kan man jo som udgangspunkt ikke have noget imod. Vi synes som medarbejdere bare, at det bør være alle, der kan få glæde af sådan et program. Vi synes selvfølgelig, at det skulle være åbnet op for alle, der arbejder i Nets,” siger Frank A. Ohlsen, der dog påpeger, at bestyrelsen arbejder på at tilbyde alle medarbejdere mulighed for at investere i virksomheden:

“Det regner vi med snart bliver en mulighed.”

Den voldsomme debat om programmet sætter sit præg på stemningen i Nets, fortæller fællestillidsmanden.

“Det giver selvfølgelig en dårlig stemning, og det vil være sjovere, hvis der blev skrevet om de gode produkter, vi har. Vi vil helst være foruden. Det kan vi godt sige. Det er ikke særligt rart,” siger han.

Det samme lyder fra en af de medarbejdere, som Børsen har talt med.

“Når folk spørger, hvad jeg laver, så er jeg mere tilbageholdende med at svare. Man overvejer f.eks., om det er fedt at stå i offentligheden med en T-shirt med et logo på,” siger Nets-medarbejderen.

“Fandeme om ikke de så lancerer en ny ordning”

Han fortæller, at programmet også har påvirket det daglige arbejde de seneste uger.

“Vi er lige blevet færdige med at forsvare den sidste bonusordning, der var i forbindelse med børsnoteringen. Kunderne har haft en forståelse af, at det er overstået. Og fandeme om ikke de så lancerer en ny ordning, der er fire gange så lukrativ, som vi nu igen skal ud og forklare kunderne,” siger Nets-medarbejderen.

I en mail til Børsen skriver landechef i Danmark, Thomas Jul, at han har forståelse for de stærke reaktioner fra de ansatte.

”Jeg forstår godt frustrationen fra medarbejderne, og det ærgrer mig, at vi har skuffet dem. Derfor er det vigtigt for mig at slå fast, at den rejse, Nets har indledt, ikke bliver en succes med mindre alle vores dygtige medarbejdere er med," siger han.

Thomas Jul er selv en del af det udskældte aktieprogram. Han fortsætter:

"Vores ambition om at blive et europæisk fyrtårn kræver, at vi som ledelse lykkes med at få alle til at yde deres bedste. Derfor har vi også siden årsskiftet arbejdet på, at alle medarbejdere skal inviteres med på rejsen og have mulighed for investere i Nets. Det medarbejderprogram er endnu ikke helt på plads, men det er vores ambition at kunne præsentere det for alle vores medarbejdere senere på året," siger Thomas Jul.