Max Bank solgt til Sparekassen Sjælland

Finans
Eksklusivt for kunder
10. okt 2011 KL. 9:06
Opdateret 23.00 - De sunde dele af den kriseramte bank Max Bank bliver overtaget af Sparekassen Sjælland.

Det erfarer flere medier.

Børsen har været i kontakt med bankdirektør i Max Bank, Henrik Borup Jeppesen, for at få bekræftet oplysningerne, men han fortæller, at de er i færd med at udfærdige en fondsbørsmeddelelse. Før den er sendt, vil han ikke udtale sig. Det var fortsat ikke tilfældet klokken 23.00.

Læs også: Fem spørgsmål og svar om Max Bank

Ifølge Finanswatch's oplysninger er bankpakke IV for første gang kommet i spil i forbindelse med overtagelsen. Dermed kan Sparekassen Sjælland have fået en "medgift" fra Finansiel Stabilitet og staten for at overtage dele af Max Bank.

Samtidig betyder det, at indskydernes penge er sikret. Til gengæld må de 23.000 aktionærer vinke farvel til deres investering.

Brug for kapital

Sent lørdag aften skrev Max Bank i en fondsbørsmeddelelse, at nye krav om øget kapital fra Finanstilsynet betød, at en kapitalindsprøjtning var nødvendig for at kunne drive banken videre.

Ifølge Finanswatch er Sparekassen Sjælland et af to velpolstrede pengeinstitutter, som Finanstilsynet har bedt om at deltage i en købsproces, da sparekassen er blandt landets bedst kapitaliserede pengeinstitutter.

Ved halvårsregnskabet havde sparekassen udlån for 8,6 mia. kr. og indlån for 8,5 mia. kr. samt en egenkapital på 2 mia. kr.