Max Bank krakket - Finansiel Stabilitet overtager

Finans
Eksklusivt for kunder
09. okt 2011 KL.18:12
Den midtsjællandske Max Bank kastede lørdag aften håndklædet i ringen og gik konkurs. Ifølge Finansiel Stabilitet vil banken enten blive en del af Bankpakke IV eller Bankpakke III.

Max Bank erkendte lørdag aften, at banken ikke er i stand til at imødekomme de krav, som Finanstilsynet har sat til yderligere nedskrivninger af bankens aktiviteter.

Banken har hovedkontor i Næstved med afdelinger i Faxe, Haslev, Korsør, Skælskør, Slagelse, Sorø og Vordingborg.

Aktien har tabt 71,5 pct. i år, og lukkede fredag i kurs 7,80. Ifølge Max Bank er der omkring 23.000 aktionærer, hvor de to største er:
  • Holding-selskabet LFU Holding ApS, København har meddelt, at selskabet ejer 10,25 pct. af aktiekapitalen.
  •  
  • Den Danske Stat v/ Finansministeriet, har senest meddelt, at Staten ejer 19,39 pct. af aktiekapitalen.
Bankpakker i aktion igen

Kort efter har Finansiel Stabilitet meddelt, at man vil forsøge at gennemføre overtagelsen af banken efter den nye Bankpakke VI, men ellers efter de "gamle" regler i Bankpakke III.

"I begge situationer med virkning fra og med i dag den 8. oktober 2011, således at kundernes og bankens dispositioner fra og med i dag er foretaget i regi af den nye bank," skriver Finansiel Stabilitet.

Ifølge Finansiel Stabilitet vil banken under dens vinger fortsætte med de begrænsninger, som overførslen eventuelt indebærer. det betyder, at den overtagne bank stadig kan betjene kunderne med deres almindelige forretninger, ligesom kontonumre og kort vil fungere som hidtil.

Max Bank har meddelt Finanstilsynet følgende tre ting:
  • Finanstilsynet har fremsat krav om yderligere nedskrivninger og har fastsat et forøget solvenskrav for banken, som medfører at banken ikke kan fortsætte sin virksomhed
  • Banken har truffet beslutning om at meddele Finanstilsynet, at banken, hvis den ikke inden for den af Finanstilsynet fastsatte frist kan tilvejebringe den foreskrevne kapital eller finde en anden løsning på bankens situation, vil lade sig afvikle efter lov om finansiel virksomhed
  • Handel med aktier og obligationer udstedt af Max Bank A/S og optaget til handel og officiel notering på NASDAQ OMX Copenhagen suspenderes
Max Bank har samtidig anmodet fondsbørsen om at suspendere handlen med alle aktier og obligationer udstedt af banken. Det handler om:

Aktier:
Navn MAX ISIN DK0010305903

Obligationer:
ISIN DKK0030255278
ISIN DKK0030248067
ISIN DKK0030239314
ISIN DK0030237292
ISIN DK0030237029