Ledelseseksperter: Jacob Aarup-Andersens nye stilling kan ses som en forfremmelse

387253_16_9_large_935.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
05. sep 2019 KL.14:30

I en større rokade har Danske Bank rykket rundt på direktionen, og det har blandt andet resulteret i, at Jacob Aarup-Andersen, der i knap halvandet år har været chef for Wealth Management nu bliver chef for Banking DK.

40-årige Jacob Aarup-Andersen blev sidste år vraget som Danske Banks egen kandidat til at blive topchef for 
banken, da Finanstilsynet mente, at han havde behov for længere tids erfaring.

Ifølge Anders Drejer, professor i økonomi og ledelse på Aalborg Universitet, kan Aarup-Andersens jobrokade ses som en forfremmelse, samt at der bliver sat pris på ham.

"At Chris Vogelzang har givet Jacob Aarup-Andersen ansvaret for danske aktiviteter i banken, opfatter jeg som en forfremmelse, og så sender det også et signal, herunder til Finanstilsynet, om, at man mener, at han faktisk er rigtig dygtig," siger han.

Nogenlunde sådan lyder det også fra Flemming Poulfelt, professor emeritus i ledelse på CBS.

"Det er en anerkendelse af Jacob-Aarups kompetencer, og så sender det et signal om, at man gerne vil beholde ham i banken," siger han.

Måske en ny kronprins

Er Jacob Aarup-Andersen så Danske Banks nye kronprins?

"Nu ryger han tættere ind i direktionen og ind i kerneforretningen, og hvis man gerne vil have, at han skal være bankens kronprins, så er det et rigtigt move, at flytte ham derover," siger Anders Drejer.

Ifølge Flemming Poulfelt, skal man passe på med at drage forhastede konklusioner.

"Ny er der lige kommet en ny direktør i Danske Bank, og det er naturligt, at der bliver rykket rundt på poster. Hvis Vogelzang synes, han er den rette mand, er det et fornuftigt træk at rykke ham tættere ind i direktionen. Men jeg tror, man skal passe meget på med at drage forhastede konklusioner," siger Flemming Poulfelt.