Kollaps i Københavns Andelskasse skaber usikkerhed i jysk andelskasse: "Vi lever i bedste velgående"

368949_16_9_large_952.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
14. sep 2018 KL.11:17

I kølvandet på Finansiel Stabiliets overtagelse af Københavns Andelskasse har brugen af navnet "Andelskassen" skabt misforståelse for Danske Andelskassers Bank (DAB) i Hammershøj.

"Danske Andelskassers Bank, der driver sine filialer og erhvervscentre under navnet "Andelskassen", har ingen forbindelse til Københavns Andelskasse, der netop er blevet overtaget af Finansiel Stabilitet. Vi har de seneste dage erfaret, at flere medier refererer til Københavns Andelskasse, der nu er overtaget af Finansiel Stabilitet, som Andelskassen," skriver DAB i en meddelese, og tilføjer:

"Dette er IKKE korrekt, og der er således tale om en meget uheldig misforståelse, som vi hurtigst muligt vil bede om at få ryddet af vejen. Andelskassen er den daglige betegnelse for Danske Andelskassers Bank, idet vi driver vores filialer og erhvervscentre under navnet "Andelskassen". Vi har intet med Københavns Andelskasse at gøre og har aldrig haft det. Københavns Andelskasse er en selvstændig andelskasse, og dens krak påvirker på ingen måde Andelskassen/Danske Andelskassers Bank."

Finansiel Stabilitet har selv brugt navnet Andelskassen i deres pressemeddelese. 

"Finanstilsynet har meddelt Finansiel Stabilitet, at Københavns Andelskasse er forventeligt nødlidende, og at der ikke er udsigt til at finde en privat løsning på Andelskassens problemer," skrev det finansielle skraldespandsselskab torsdag aften.

"Misforståelsen har desværre skabt stor usikkerhed hos vores kunder, idet den har givet anledning til, at flere kunder tror, at det er Andelskassen/Danske Andelskassers Bank, der nu er overtaget af Finansiel Stabilitet (..) For at rydde alle misforståelser af vejen vil vi gerne understrege på det kraftigste: Danske Andelskassers Bank lever i bedste velgående," lyder det fra DAB.