Jyske Bank varsler forhøjet betalingsmur

268471_16_9_large_983.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
21. okt 2013 KL. 8:09
Det bliver stadig dyrere at være bankkunde på den gammeldags facon med brug af kassefunktioner og med simpel konto i banken.

Sådan lyder meldingen fra Jyske Bank direktør Anders Dam. I modsætning til Danske Bank, Nordea og Sydbank, så har Jyske Bank nemlig valgt at beholde kasserne i mange lokalområder, og det er dyrt.

Det skriver Berlingske Business.

"Vi har lige så mange kasser som Danske Bank, Nykredit Bank og Sydbank tilsammen. Deres markedsandel svarer til 40 pct. af privatmarkedet. Men vi sidder kun på syv pct. af markedet. Det giver en markant risiko for, at Jyske bank får en for stor andel af enkonto-kunder Det er ikke fair. Derfor overvejer vi, om vi skal hæve priserne, siger Anders Dam til avisen.

Gebyr for oprettelse


Jyske Bank har indført et oprettelsesgebyr på 400 kr. samt et kvartalsgebyr på 50 kr. Det er det, som banken nu overvejer at hæve prisen på.

Det vil de danske bankkunder dog ikke være modtagelige over for, mener Mikkel Korntved, som er administrerende direktør hos kundeanalysefirmaet Loyalty Group. Han foreslår i stedet, at bankerne opkræver ekstragebyr for at hæve, hvis kunden eksempelvis går i banken på spidsbelastningstidspunkter.

/ritzau/FINANS