Jyske Bank i stor ledelsesrokade

386301_16_9_large_163.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
20. aug 2019 KL.11:36
Opdateret 8.30 - For at få en mere fokuseret og enkel organisation har Jyske Bank besluttet sig for at rokere markant rundt i organisationsledelsen. Det meddeler banken i forbindelse med regnskabet for andet kvartal. 

Rokaden betyder, at en lang række direktører får nye titler. 

"Baggrunden er behovet for at løse en række governancemæssige problemstillinger samt ønsket om ved samme lejlighed at få en mere fokuseret og enkel organisation," skriver Jyske Bank i regnskabet. 

Carsten Tirsbæk Madsen, der tidligere var direktør i det Jyske Bank-ejede realkreditinstitut BRF Kredit, inden det skiftede navn til Jyske Realkredit, bliver nu adm. direktør for Jyske Realkredit. Det betyder samtidig, at han træder ud af bestyrelsen i Jyske Realkredit og Jyske Finans, mens han får en plads i Realkreditrådets bestyrelse. 

Lars Waalen Sandberg, der er enhedsdirektør i Forretningskoncepter Bank og Ejendomme og adm. direktør i Jyske Realkredit bliver enhedsdirektør i en ny enhed. Den får navnet Forretningskoncepter med ansvar for alle koncernens koncepter. Lars Waalen Sandberg bliver samtidig ny næstformand i Jyske Realkredits bestyrelse og indtræder i bestyrelsen for Jyske Finans. 

Jyske Finans' nuværende adm. direktør Jes Rosendahl bliver ny enhedsdirektør i bankens Privat-enhed, og bliver samtidig ny bestyrelsesformand i Jyske Finans. 


Klaus Naur, der indtil nu har været områdedirektør i Jyske Finans rykker op som adm. direktør i Jyske Finans og får samtidig en plads i bankens koncernledergruppe. 

Birger Krøgh Nielsen, der har været enhedsdirektør i Økonomi og Risikostyring, bliver enhedsdirektør i Økonomi, hvilket betyder, at han bliver bankens finansdirektør. 

Peer Roer Pedersen, der indtil nu har været enhedsdirektør i Forretningskoncepter Kapitalmarked, Investering og Formue bliver ny enhedsdirektør i Risikostyring. Det betyder, at Peer Roer Pedersen dermed bliver Jyske Banks risikodirektør. 

Opsplitning af Erhverv og Privat Banking

Sidst, men ikke mindst, deler Jyske Bank erhvervsforretningen og private banking-forretningen op i to med hver sin direktør. Det betyder, at bankens nuværende enhedsdirektør i Erhverv og Private Banking, Ivan Stendal Hansen bliver Jyske Banks nye private banking-direktør. 

Rune Møller, der er forretningsdirektør i Erhverv, bliver ny enhedsdirektør i Erhverv og får samtidig en plads i koncernledelsen. Vil du gerne sparre med og inspireres af dem, der tager de store ledelsesbeslutninger?
Vil du tæt på topledernes kompetencer og udfordringer?

Bliv en del af Børsens netværk for ledere og ledelsesinteresserede, Børsen Executive Club.
Se her, hvilke kendte danske ledere der gæster netværksmøderne