Investeringsøkonom om ændringer i Nordeas ledelse: "Det kan også være et bevis på, at det haster med et aktivt modsvar på indtjeningspresset og de massive aktiekursfald"

387483_16_9_large_849.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
10. sep 2019 KL.13:10
Det er bemærkelsesværdigt, at Nordea tirsdag foretager store ændringer i sin koncernledelse og vinker farvel til henholdsvis Torsten Hagen Jørgensen og Karen Tobiasen.

Det mener Per Hansen, der er investeringsøkonom på baggrund af den fondsbørsmeddelelse, som Nordens største bank har udsendt tirsdag formiddag.

Her fremgår det, at driftsdirektør Torsten Hagen Jørgensen og Karen Tobiasen, der er HR-direktør, er fortid i banken. 

"Det sker ikke sjældent, at en ny topchef ønsker at sætte sit eget hold. Alligevel er det bemærkelsesværdigt, at der allerede få dage senere kommer "prominente" ændringer i koncernledelsen," lyder det fra Per Hansen i en skriftlig kommentar.

I sidste uge offentliggjorde banken, at man havde fundet en ny adm. direktør til at overtage posten efter Casper von Koskull. 

Den nye mand på posten er danske Frank Vang-Jensen, der altså efter mindre end en uge på posten nu skifter ud på direktionsgangen. 

Nordea oplyser, at selskabet ikke har yderligere kommentarer. 

Kan betyde flere ting

Ifølge Per Hansen kan det både være et udtryk for, at der kan være noget “opsparet udskiftning.”

"Men det kan også være et bevis, på at det haster med et aktivt modsvar på indtjeningspresset og de massive aktiekursfald," siger Per Hansen.

Ligesom langt de fleste store banker, har Nordea tabt markedsværdi i løbet af det seneste år. Banken er de seneste tolv måneder blevet 30 pct. mindre værd.

Har været i ledelsen længe

Ifølge Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank, er den hurtige udskiftningen i toppen af Nordea et udtryk for, at Frank Vang-Jensen allerede kender banken indgående, og at han ønsker at sætte sit eget hold.

Det forklarer han til Finanswatch:

"Banken er i en situation, hvor den skal tilpasse sig en række svære forhold som blandt andet negative renter, og det kan give anledning til, at man efterspørger nogle andre kompetencer, og så kan der opstå noget friktion om, hvordan banken kommer bedst videre," siger Mikkel Emil Jensen til Finanswatch.

Aktie: Nordea Bank Abp