Garanter dropper sparekasser efter krak

230966_16_9_large_869.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
24. apr 2012 KL.10:33
Weekendens to sparekassekrak har medført, at flere sparekasser har fået henvendelser fra garanter, der ønsker at indløse deres garantkapital.

Krakkene i Sparekassen Østjylland og Spar Salling gav tab på 344 mio. kr. til næsten 20.000 garanter, der mistede deres indskud. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I Hobro Sparekasse oplevede man, at 20-30 kunder i løbet af mandag formiddag kom for at indløse deres garantilån. Her mistede man en lille mio. kr. af de i alt 300 mio. kr., som man har i garantikapital. Ifølge Per Sønderup, direktør i Hobro Sparekasse, skal der dog en del til, før man vil revurdere muligheden for at fryse kapitalen eller lave varsel på indløsning.

”Vi ser tiden an, men hvis vi mister 5-10 mio. kr., gør vi ikke noget ved det,” siger Per Sønderup til avisen.

I Middelfart Sparekasse har man modtaget en håndfuld henvendelser, og i Broager Sparekasse er det blevet til en enkelt opsigelse. Her forventer Lars Christensen, direktør i Broager Sparekasse, at der kommer flere opsigelser, men pointerer, at man har en grænse, for hvor meget kapital man vil indløse, hvis der kommer tryk på.

På trods af en gennemgang af sparekassernes årsregnskaber, der viser at hver tredje sparekasse kom ud af 2011 med et underskud, så afviser Jan Kondrup, direktør i Lokale Pengeinstitutter, at sparekasserne er særligt udsatte.

Se TV-interview med Jan Kondrup om dette.


Læs alle finansnyheder her