"Frank er præcis og kontant. Han siger tingene, som de er, og man har altid en meget direkte dialog med ham. Det kan jeg godt lide"

387241_16_9_large_379.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
05. sep 2019 KL.10:47

Danske Frank Vang-Jensen er et rigtig godt valg til posten som adm. direktør i Nordens største bank, Nordea.

Det mener Gert Jonassen, der er ordførende direktør i Arbejdernes Landsbank og samtidig formand for datacentralen BEC. I bestyrelsen arbejdede han i en årrække sammen med netop Frank Vang-Jensen, der var næstformand for 21 danske bankers fælles it-system.

"Jeg kender ham godt fra vores tid i BEC, hvor vi havde et super godt samarbejde," siger Gert Jonassen om den nyslåede Nordea-topchef.

Chefen for arbejderbanken kalder det for godt gået, at Frank Vang-Jensen nu skal indtage posten som øverste chef for den største bank i Norden. Han kalder ham for "målrettet og dygtig."

"Frank er præcis og kontant. Han siger tingene, som de er, og man har altid en meget direkte dialog med ham. Det kan jeg godt lide," siger Gert Jonassen.

Mere kompleks end traditionel ledelse

Vang-Jensen har været i Nordea siden 2017. Her blev han landechef for Danmark og leder af personal banking.

Han kom fra en stilling som topchef i den svenske storbank, Handelsbanken. Her blev han dog fyret i 2016 efter lidt mere end et år på posten.

Dengang lød det fra formanden i Handelsbanken, at ansættelsen af Frank Vang-Jensen var udtryk for en fejlrekruttering.

"Man kan også udtrykke det som, at vi lavede en fejl i rekrutteringen. Jeg var selv en aktiv del af processen og deltog også i valget af Frank. Jeg har fulgt Frank i en del år i hans tid i banken. Men det var en fejlrekruttering,” lød det dengang fra formand Pär Bomann.

Frank Vang-Jensen havde en lang karriere i banken bag sig, inden han fik de øverste tøjler i banken.

"Den øverste leder i banken skal udøve en speciel form for lederskab, der er meget mere kompleks end traditionel ledelse. Så det er muligt at have en fremragende leder – som Frank Vang-Jensen har været – der alligevel ikke opfylder kravene til at være topchef i Handelsbanken," sagde Pär Boman efter fyringen i 2016.