Formand for Nykredits bestyrelse genopstiller ikke

394364_16_9_large_211.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
16. jan 2020 KL.14:59

Opdateret kl. 15.05 - Formanden for Nykredits bestyrelse, Steffen Kragh, har valgt ikke at genopstille til posten. Det oplyser Nykredit i en selskabsmeddelelse torsdag.

Det er efter 14 år i realkreditkæmpens bestyrelse, han vælger at trække sig. Det vil officielt ske på generalforsamlingen 26. marts.

"Nykredit står stærkt konkurrencemæssigt, der er stor kundetilgang, kapitalgrundlaget er styrket, og Nykredit har en meget dygtig ledelse på plads - jeg har derfor efter 14 år i bestyrelsen, herunder 10 år i formandskabet, valgt den stærke situation for selskabet til at udtræde af bestyrelsen," udtaler Steffen Kragh i meddelelsen.

Derudover planlægger de to bestyrelser, Nykredit og Nykredit Realkredit, 26. marts at konstituere sig med nuværende næstformand Merete Eldrup som ny formand, mens den anden næstformand Nina Smith vil indstilles til en ny periode med samme titel for selskaberne.

"På egne og bestyrelsens vegne vil jeg gerne sige tak til Steffen Kragh for den store indsats, han har lagt i Nykredit gennem de seneste 14 år (...) Jeg er glad for at modtage bestyrelsens opbakning til at tage over som formand. Jeg vil sammen med den øvrige bestyrelse arbejde for, at Nykredit også i fremtiden står som en stærk foreningsejet finansiel virksomhed, der gør en forskel for kunder og samfund," lyder det fra Merete Eldrup, der blandt andet er tidligere adm. direktør i TV2.

Udover en muligvis kommende formandspost hos Danmarks største realkreditselskab er hun bestyrelsesformand for Københavns Universitet, næstformand i Rockwool Fonden og bestyrelsesmedlem i både Rambøll Group og Kaalaallit Airports International.

Af meddelelsen fremgår det også, at bestyrelserne i Nykredit og Nykredit Realkredit vil indstille den tidligere bankdirektør Jørgen Høholt som nyvalgt medlem af bestyrelsen. Han er en af de fire, der i september valgte at trække sig fra Sydbanks bestyrelse.

Jørgen Høholt, der tidligere har været ansat som bankdirektør i Nordea, har ligeledes en bestyrelsespost i EKF Danmarks Eksportkredit. Han sidder desuden i Advisory Board hos både Axcel Management og Kirk Kapital. Derudover er han special advisor for ATP Ejendomme, fremgår det af meddelelsen.