Erik Damgaards bank overtages af staten - rettet

253306_16_9_large_46.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
04. mar 2013 KL.17:09

Rettes fra konkurs til overtages - Statens selskab for krakkede banker, Finansiel Stabilitet, får nu endnu en kunde. Cantobank overtages af Finansiel Stabilitet, men der er ikke tale om et krak. I stedet overtager det statsejede selskab den igangværende drift.

"Finansiel Stabilitet har indgået aftalen for at beskytte de tilbageværende økonomiske værdier i Cantobank – og dermed sikkerhedsstillelsen for sit engagement med Porteføljeinvest under konkurs. Der er således ikke tale om, at Finansiel Stabilitet overtager en nødlidende bank efter en statslig bankpakke," skriver Finansiel Stabilitet i en meddelelse.

Cantobank blev stiftet af den tidligere milliardær Erik Damgaard, som siden er gået konkurs med sit investeringsselskab Porteføljeinvest, hvori ejerandelen af Cantobank er placeret.

"Finansiel Stabilitet vil fortsætte den igangværende afvikling af aktiviteterne i Cantobank. Afviklingen kommer til at foregå efter de krav og principper, der i øvrigt gælder for afviklingen i Finansiel Stabilitet. Hos Cantobank er der aktuelt 15 engagementer, som i det væsentlige består af ejendomsfinansiering af tyske ejendomme," skriver Finansiel Stabilitet.

Ifølge meddelelsen er baggrunden for overtagelsen, at Finansiel Stabilitet overtog et udlån fra det tidligere Eik Bank A/S, der var ydet til Porteføljeinvest med sikkerhed i den fulde aktiekapital i Cantobank.

Eik Bank havnede i september 2010 i Finansiel Stabilitet, da banken gik konkurs, og dermed overtag det statslige selskab altså tilgodehavendet hos Porteføljeinvest.

Har forsøgt at sælge


"Konkursboet har forsøgt at sælge aktierne i Cantobank, men det har ikke været muligt at opnå en tilfredsstillende løsning," står der videre i meddelelsen.

Cantobank har igennem længere tid været stærkt kriseramt. Da årsregnskabet for 2012 i sidste uge blev fremlagt fremgik det, at banken kun kunne tåle at tabe yderligere 17 mio. kr., før end den ville havne i solvensmæssige vanskeligheder.

Læs artikel om regnskabet fra i sidste uge: Damgaard-bank er kun 17 mio. kr. fra at kæntre

Link til rettelse her