En af Danmarks nyeste banker indgår partnerskab med Nets

387526_16_9_large_810.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
11. sep 2019 KL. 9:32
Tilbage i august udstedte Finanstilsynet en banklicens til onlinebanken Lunar Way, på daværende tidspunkt den første i fire år, og nu er der igen nyheder fra banken, der slår sig op på brugervenlighed. 

Lunar Way og Nets har nemlig indgået et partnerskab om betalinger. Det skriver Nets i en pressemeddelelse.   

“Vi er meget glade for at blive valgt som partner af Lunar Way. Det er ikke hver dag, man indgår samarbejde med en helt ny bank - og særligt den form for bank, som Lunar Way er ved at udvikle. Der er behov for nye og anderledes løsninger, og samtidig sikre stabilitet og sikkerhed hele vejen gennem systemet, så oplevelsen bliver god for alle Lunar Ways brugere. Det er en spændende opgave, som vi ser frem til at løse,” siger Thomas Jul, chef for finansielle og netværks tjenester i Nets, i pressemeddelelsen.

Ifølge Nets og Lunar Way skal samarbejdet sikre en forbedret betalingsoplevelse for Lunar Ways kunder. Aftalen betyder desuden, at Nets skal levere signaturtjenester og hjælpe med håndtering af kortsvindel.

Det nye samarbejde bringer også glæde hos den fire år gamle bank, der også er tilstede i Norge og Sverige.

“Nets er førende inden for betalingsprocesser, både i Danmark og i udlandet. Vi skal sammen kigge på udviklingen af nye innovative betalingsløsninger, der passer til vores brugeres livsstil og behov. Vi glæder os over at kunne tilbyde brugerne den stabilitet, som Nets er kendt for, og derudover bliver det også en stor styrke at have Nets’ ekspertise på overvågning og forebyggelse af misbrug med ombord, når vi bygger vores nye bank,” siger Peter Smith, bankdirektør i Lunar Way.

Ingen fysiske filialer 

Lunar Way er en onlinebank, nærmere på mobilen. Al bankforretning foregår gennem en app, og kunderne skal ikke forvente rådgivning i filialer, dem er der nemlig ingen af.

Kunder får en konto og et betalingskort hos Lunar Way, men kan derefter selv vælge andre produkter som bl.a. forsikring eller lån fra samarbejdspartnere. For at denne model har kunnet lade sig gøre, har Lunar Way hidtil brugt Nykredits banklicens.

Kæmper med økonomien 

I en artikel i Børsen fra august er det oplyst, at Lunar Way ved seneste optælling havde 105.000 privatkunder. Dog er der stadig røde tal hos den moderne bank.

"Vi tjener ikke ret mange penge i øjeblikket," sagde Henning Kruse, der er storinvestor og bestyrelsesformand i Lunar Way, til Børsen.

I seneste regnskab, der dækker seks måneder frem til slutningen af 2018, havde Lunar Way et underskud på 26,2 mio. kr.

Ambitionen for Lunar Way er at nå 300.000-400.000 kunder inden to til tre år. Samtidig skal der tjenes penge fra årsskiftet.

"Vi skal snart tjene penge, man kan jo ikke drive en bank, der ikke tjener penge og bliver ved at have underskud. Nu har vi fået vores licens, og så har vi et par kvartaler til at begynde at tjene penge og få sorte tal på bundlinjen," sagde Peter Smith, direktør for Lunar Way.

Så fra årsskiftet?


"Ja, der skal vi gerne være i plus og begynde at stå på egne ben. Det er der ingen tvivl om. Så er det klart, at der går noget tid før vi er i break-even."

Lunar Way fik ikke lov til at beholde titlen som Danmarks nyeste bank særlig længe. Erhvervsmanden Niels Thorborg fik sin banklicens til Facitbank i starten af september.