DI træder ind i bestyrelsen for Copenhagen Fintech - "Vi vil også være en del af det"

382021_16_9_large_286.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
24. maj 2019 KL.18:46
I en tid, hvor danske fintech-successer som Pleo, Tradeshift, Spiir/Nordic API Gateway, Lunar Way og Chainalasys investerer kraftigt og ekspanderer heftigt på medarbejdersiden, træder Dansk Industris fællesorganisation DI træder nu ind i bestyrelsen for Copenhagen Fintech.

“Vi synes, at det er en kæmpe anerkendelse af, hvad fintech har lavet i Danmark, og for at være ærlig vil vi også gerne være en del af det,” siger direktør i DI, Lars Frelle-Petersen, der indtræder i Copenhagen Fintechs bestyrelse i slutningen af denne måned.

Vil sætte politisk dagsorden

DI ser desuden et behov for at sætte en politisk dagsorden på områder i relation til datadiskussioner, samarbejde med det offentlige og lovgivning.

“Det er noget, som vi har erfaring med, og slagkraft til at hjælpe med,” fortæller Lars Frelle-Petersen og fortsætter:

“Med Copenhagen Fintech har vi en styrkeposition og har udviklet os til et internationalt knudepunkt, der kan betyde rigtigt meget for mange danske virksomheder.”

DI’s indtræden i Copenhagen Fintech er udtryk for et samarbejde omkring udvikling af fintech i Danmark mellem DI, Finansforbundet, Finans Danmark og Copenhagen FinTech, som ikke ses mange andre steder i verden.

2000 nye jobs frem mod 2020

Ifølge de seneste opgørelser over jobskabelsen på området består den danske fintechsektor af samlet set 17.000 fuldtidsbeskæftigede, fordelt på både fintech-iværksættere og etablerede finansielle og it-virksomheder. Samtidig anslår blandt andet Copenhagen Fintech, der er et jobskabelsespotentiale i fintech på yderligere 2000 stillinger frem mod 2020.

“Det er svært at følge med, og vi tror også, at vi har fundet en formel for at drive erhvervsfremme, som rent faktisk skaber kortsigtede resultater. Vi bliver brugt som eksempel i både Danmark og udlandet for rigtig velfungerende vækstorganisationer, som skaber jobs og tiltrækker talent og virksomheder,” forklarer Thomas Krogh Jensen, adm. direktør i Copenhagen Fintech.

Han fortæller, at de andre parter i samarbejdet har en intention om at overføre noget af den succes og de indsigter, som Copenhagen Fintech har høstet i organisationens første tre leveår, til andre sektorer.

Fintech understøtter andre brancher

Fintechsektoren bevæger sig i øjeblikket fra at være rettet mod den finansielle sektor til at være noget, der understøtter og accelerer den digitale transformation inden for også mange andre industrier, som medicinalbranchen, logistik, detail, fødevarer og landbrug.

De fire organisationer - DI, Finansforbundet, Finans Danmark og Copenhagen Fintech - vil arbejde sammen om varetagelse af fintechsektorens interesser i forhold til regulering og rammebetingelser generelt.

“Dette skaber én af de bredest funderede interessefora på den danske techscene nogensinde,” fortæller Thomas Krogh Jensen, der mener at initiativet støtter skaleringen af danske virksomheder internationalt.

Lars Frelle-Petersen mener, at DI vil være en døråbner for de finansielle virksomheder ind til det brede danske erhvervsliv, hvor DI sidder på omkring 11.000 medlemmer, heriblandt landets allerstørste virksomheder.

“Både fintech og robotområdet, der er lokaliseret omkring Fyn, er blandt de store væksteventyr, som vi har gang i i øjeblikket. Fintech kaster mange arbejdspladser af sig i øjeblikket,” understreger Lars Frelle-Petersen.