Detroniseret ATP-chef får ansvar for 7000 milliarder i Blackrock

396310_16_9_large_999.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
19. feb 2020 KL.11:16
Danske Christian Hyldahl, der i efteråret blev chef for den nordiske del af verdens største kapitalforvalter, Blackrock, bliver nu forfremmet til chef for det kontinentale Europa.

Det skriver Berlingske på baggrund af en intern besked til medarbejderne i Blackrock.

Hyldahl, der i slutningen af 2018 måtte gå af som ATP-direktør, skal sammen med franskmanden Stéphane Lapiquonne lede fonden på det europæiske marked, hvor Blackrock har knap 7000 mia. kr. under forvaltning og 2000 medarbejdere.

Christian Hyldahl trak sig fra posten som direktør for ATP i slutningen af november 2018, efter en række artikler i Børsen om hans rolle i skattedrevne aktiehandler fra hans tid som chef i Nordea Markets.

"Jeg har truffet beslutningen om at opsige mit job, fordi dele af omverdenen, som ATP er afhængig af, ikke har tillid til mig som direktør for ATP, og jeg må drage den konklusion, at der ikke er udsigt til, at dette vil ændre sig," sagde han i en pressemeddelelse i forbindelse med opsigelsen, hvor han fik knap 7 mio. kr. med ud af døren.

Hos Blackrock har han indtil nu været chef for godt 40 medarbejdere i København og Stockholm, der sælger kapitalforvaltning og serviceydelser til institutionelle investorer og banker i Norden. Et job, som han kender fra sin fortid som investeringsdirektør og direktør i Nordea Asset Management og fra sin tid som en af to chefer for Nordea Markets.

Blackrock blev stiftet i 1988 af Larry Fink, der stadig er øverste chef for kapitalforvalteren, som ved udgangen af august 2019 forvaltede 6840 mia. dollar, eller 46.500 mia. kr., og dermed er verdens suverænt største kapitalforvalter.

Blackrock er især kendt for sine produkter inden for passiv investering, herunder exchange traded funds, eller etf'er, men satser i stigende grad på alternative og unoterede investeringer, som investeringer i blandt andet ejendomme og infrastruktur, hvor man forvalter for omkring 180 mia. dollar.