Danske Bank skovler milliarder ind på markedsuro

328339_16_9_large_588.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
21. jul 2016 KL.13:44
Danske Banks handelsindtægter, der endte på godt 2,1 mia. kr. i andet kvartal, lå milevis over analytikernes forventninger på knap 1,7 mia. kr.

En del af forklaringen bag de høje handelsindtægter ligger i den britiske EU-afstemning i juni, bekræfter topchef Thomas Borgen.

”Vores kunder havde større behov for at justere deres porteføljer før, under og efter brexit. Mod slutningen af andet kvartal var der høj aktivitet, og store bevægelser i finansmarkederne,” siger han.

Aktivitetsniveauet i handelsafdelingen startede en opadgående spiral i slutningen af første kvartal, hvor der var diskussioner om kvantitative lempelser i bl.a. USA.

”Usikkerheden fortsatte ind i andet kvartal med brexit,” siger Thomas Borgen.

For første halvår lyder de samlede handelsindtægter på over 3,7 mia. kr., som dog er 15 pct. lavere end samme periode sidste år, hvor kronekrigen sørgede for mange handler.

Har en bank i Nordirland

Samtidigt påvirker et brexit Danske Banks afdeling i Nordirland.

”Den britiske EU-afstemning har skabt politisk usikkerhed, som vil få økonomiske konsekvenser. Erhvervsledere vil afvente deres investeringer til man har en afklaring omkring, hvad der sker med Storbritannien og resten af EU. Vores forventning er, at væksten i Storbritannien vil aftage noget, men det er for tidligt at sige, hvor meget. Der kan f.eks. komme kvantitative lempelser,” siger Thomas Borgen.

Danske Bank har ikke mærket en brexit-effekt på låneefterspørgslen blandt danske virksomhedsejere.

”Det er for tidligt at sige, hvordan EU-afstemningen vil påvirke dansk økonomi. Der har været en marginal udlånsvækst i andet kvartal, og brexit har ikke ændret på det,” siger Danske Bank-chefen.