Danske Bank: Positivt at banker dumpede stresstest

Finans
Eksklusivt for kunder
23. jul 2010 KL.19:45
I Danske Bank er der tilfredshed med, at syv ud af de 91 banker i den europæiske stresstest af sektoren ikke bestod. Det øger nemlig testens troværdighed, lyder det fra banken, som ligesom resten af de danske banker bestod.

"Jeg er ikke sikker på, at det nødvendigvis er dårligt. Jeg vil faktisk sige det omvendt, at hvis der ikke var nogen, der røg, så ville det være dårligt for testen, for så ville folk sige, at den var alt for blød," siger økonomidirektør Tonny Thierry Andersen til RB-Børsen.

Han konstaterer, at det er afgørende, at de banker, der ikke klarer testen, har en troværdig og hurtig plan for at genrejse kapitalen. Samtidig har han håb om, at testen kan genetablere tilliden til den europæiske banksektors finansielle styrke.

"Det håber jeg meget. Jeg synes, at der er en god transparens i de forudsætninger, man har brugt. Og så kan hver enkelt analytiker eller investor synes, at den er for blød eller for hård, og så kan man selv opstille sine egne forudsætninger. Det her er et godt skridt for at sikre en større gennemsigtighed i forhold til bankernes kapitalstyrke," siger Tonny Thierry Andersen.

Selv er han tilfreds med, at Danske Bank klarede testen med en kernekapitalprocent på 10,0 selv i det hårdeste scenario.

"Vi klarer det som forventet godt. Testen viser, at i det hårdeste scenario, som ECB har stillet op, har vi mere end 40 mia. kr. i ekstra kapital som stødpude udover det, de har sat op som minimumskravet på seks pct. (i kernekapital, red.)," siger Tonny Thierry Andersen.

Han har kigget lidt på de andre nordiske banker, og også i det lys er han tilfreds med Danske Banks resultat.

"Jeg har gået ind og kigget på de svenske banker. Der ligger vi, SEB og Nordea på samme niveau, mens Handelsbanken ligger lidt lavere. Min forventning er, at de nordiske banker vil klare sig godt i europæisk regi - dels fordi ingen af dem er særlig eksponerede mod Sydeuropa, dels fordi de er velkapitaliserede. Det er min forventning," siger Tonny Thierry Andersen.