Danske Bank opjusterer forventningerne til årets resultat efter frasalg

392187_16_9_large_223.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
02. dec 2019 KL.17:09
Danske Bank melder, at banken opjusterer forventningerne til årets resultat efter skat. 

Det skriver Danske Bank i en fondsbørsmeddelelse. 

Banken forventer nu et resultat efter skat i midten af spændet 13 til 15 mia. kr., hvor forventningen tidligere var i den lave ende af samme interval. 

Opjusteringen skyldes salget af realkreditinstituttet LR Realkredit til Nykredit. Et salg, der gik igennem i dag.

Ifølge Danske Bank indbringer salget en engangsindtægt på omkring 700-800 mio. kr., hvilket ikke tidligere har været indregnet i bankens forventninger. 

"Salget er i dag blevet godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, og Danske Bank forventer, at salget gennemføres inden udgangen af 2019," meddeler banken.

Præcisering følger nedjustering

Danske Bank så indtil den 8. juli et overskud efter skat på 14-16 mia. kr. Men den dag nedjusterede banken til et overskud på 13-15 mia. kr.

Forklaringen var, at "det generelt svage momentum i indtægterne vil fortsætte. Denne udvikling skyldes primært pres på marginalerne og vilkår på de finansielle markeder, som de svage handelsindtægter i andet kvartal viser," lød det fra daværende finansdirektør, Christian Baltzer.

Oveni kom højere omkostninger til compliance og hvidvaskbekæmpelse.

Danske Bank måtte endnu en gang ty til en nedpræcisering til 2019-resultatet. Det skete den 1. november i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal, hvor forventningerne til overskuddet blev nedpræciseret til den lave ende af spændet 13-15 mia. kr.

Men nu bliver banken så reddet af en engangsindtægt for salget af LR Realkredit.